kolesarstvo

Roglič in Mervar nista najbolj zadovoljna

2.3.2015 | 09:15

Foto: Damir Kovačič, spletna stran KK Adria Mobil

Foto: Damir Kovačič, spletna stran KK Adria Mobil

Novo mesto - V Izoli je potekala druga kolesarska dirka za VN Izole. Slovensko otvoritev kolesarske sezone je zaznamoval beg petih kolesarjev, ki so bili v ospredju večji del dirke. Privozili so si nekaj manj kot osem minut prednosti, kar je zadostovalo za končni uspeh. Peterica je za zmago »obračunala« na zaključnih krogih okoli Izole. Zmagal je Avstrijec Gregor Muhllberger pred Primožem Rogličem iz Adrie Mobil, so sporočili iz novomeškega kluba.

Na izredno zahtevni krožni dirki je nastopilo 180 kolesarjev iz štiriindvajsetih ekip. Taktiziranje sta najbolje izkoristila Roglič in Muhllberger, ki sta v cilj prišla dobro minuto pred glavnino. Razplet dirke je bil dokaj presenetljiv, saj običajno na prvih pomladanskih dirkah sprinterji obračunajo med seboj, so še dodali.

»Z drugim mestom nisem najbolj zadovoljen. Pozna se mi, da nimam izkušenj z zaključnimi sprinti, ko se je potrebno pomeriti mož na moža. Pobegnili smo zelo zgodaj in nisem računal, da bo prednost zadostovala. Žal me je na koncu premagal ta čas eden najobetavnejših mladih kolesarjev, ki že ima sklenjeno poklicno pogodbo z ekipo Bora-Argon,« je po dirki dejal Primož Roglič.

Najbolj zadovoljen ni bil niti trener Novomeščanov Boštjan Mervar, kar kaže, kako velike ambicije ima Adria Mobil: »Nisem najbolj zadovoljen. Roglič je čakal predolgo, če bi napadel prej, bi imel več možnosti. Izkazalo se je, da smo imeli v glavnini ponovno nepremagljivega Marka Kumpa, ki je bil drugič zapored najhitrejši v glavnini.«

Vsi kolesarji bodo imeli popravni izpit že v sredo, ko se karavana preseli v Umag, kjer bo potekala tradicionalna dirka Trofei Umag.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava