kronika

Ukradli orožje in zbirke kovancev

2.3.2015 | 10:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

Tudi danes s PU Novo mesto v poročilu o delu varuhov reda minuli konec tedna navajajo številne pijane voznike, tudi voznika začetnika, in tiste, ki so po ugotovljenih kršitvah ostali brez vozil- avtomobila ali traktorja.

Ostal brez traktorja

Metliški policisti so minuli petek popoldan v Metliki ustavili 39-letnega voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 39-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligrama alkohola. Policisti so še ugotovili, da je vozil neregistriran traktor, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Za vozilo ni imel urejenega obveznega zavarovanja, traktor pa je bil v letu 2010 odjavljen iz prometa. Kršitelju so traktor zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča s pobegom

Dan kasneje so bili metliški policisti obveščeni še o prometni nesreči s pobegom v okolici Gradaca. Ugotovili so, da je voznica avtomobila Renault 5 zaradi vožnje po levi strani ceste z vozilom oplazila avtomobil, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 25-letna povzročiteljica po nesreči ni ustavila. Policisti so jo izsledili in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so ji zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Prespal v treznilnici

V noči na soboto so policisti med kontrolo prometa v Novem mestu odredili preizkus alkoholiziranosti 33-letnemu vozniku avtomobila. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,99 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitve na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Bežal pred policisti

V soboto popoldan so možje v modrem na Otočcu ustavljali voznika avtomobila Renault espace. Na avtomobilu ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Med vožnjo ni upošteval prometne signalizacije, vozil je po levi strani vozišča in ogrožal ostale udeležence v prometu. Izsledili in ustavili so ga v Brusnicah. Med postopkom so ugotovili, da 60-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,62 miligrama alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog, napisali obdolžilni predlog in mu avtomobil zasegli.

Pijan voznik začetnik trčil v drog javne razsvetljave

V noči na nedeljo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Ugotovili so, da je 18-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. Voznik začetnik je imel v litru izdihanega zraka 0,40 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesreča pri delu z motorno žago

Brežiški policisti so bili v soboto popoldan obveščeni o nesreči pri delu v gozdu pri kraju Bojsno. 23-letni moški se je z motorno žago poškodoval pri delu v gozdu, ko je obžagoval veje podrtih dreves. Ureznine na nogi so mu oskrbeli v brežiški bolnišnici. Po podatkih zdravstvenega osebja naj bi šlo za lažje telesne poškodbe.

Vlomilci kradli gorivo, nakit, orožje...

Minuli konec tedna je na parkirnem prostoru v okolici Trebnjega nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil okoli 100 litrov goriva. V okolici Novega mesta je nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in vzel zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov. V Semiču je neznanec skozi okno vlomil v zidanico in odnesel dve puški, pištolo, ročno orodje in več zbirk kovancev. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 30.000 evrov. V Krškem pa je nekdo vlomil v prostore pekarne. Po prvih ugotovitvah ni ničesar ukradel, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.3.2015 2 (2) (0)Oceniojej 
V zidanici držat puške, pištolo in zbirko in to na področju JV Slovenije. Kje pa ta sicer živi, da ne pozna tukajšnje situacije ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava