dolenjska

Za nov most v Mršeči vasi ni denarja, v Gorenjem Vrhpolju pa bo konec leta

2.3.2015 | 14:45 | Besedilo in foto: L. Markelj

Župan Radko Luzar je novinarjem odgovarjal na vprašanja.

Župan Radko Luzar je novinarjem odgovarjal na vprašanja.

Šentjernej - Župan občine Šentjernej Radko Luzar je danes povabil sedmo silo na predstavitev aktualnih dogodkov in problematiko občine.

Radko Luzar, Tina Gazvoda in Andreja Topolovšek.

Radko Luzar, Tina Gazvoda in Andreja Topolovšek.

Med drugim je povedal, da ima občina narejen projekt za nov most v Mršeči vasi, a gradbenega dovoljenja še nimajo v rokah, saj ni znana finančna konstrukcija. Nov most naj bi stal med 500 in 600 tisoč evri, zanj pa iščejo zunanje vire, nepovratna sredstva. Kot vse kaže, bodo morali uporabo nadomestnega mostu, ki ga je v brezplačen najem dala Slovenska vojska, podaljšati, za kar se že dogovarjajo. Dve leti se iztečeta julija prihodnje leto. Star most bodo podrli, rok so podaljšali do letošnjega 1. decembra.

Občina pa bo še letos gradila manjši most v Gorenjem Vrhpolju čez potok Kobila, ker je star uničen in že od jeseni zaprt, urejen pa je obvoz. Janez Hrovat iz občinske uprave je povedal, da bodo v prvi polovici marca idejni projekt predstavili vaščanom, sicer pa z vaškim odborom dobro sodelujejo. Priprava projekta naj bi stala okrog 9.600 evrov, sama izvedba mostu pa 45 tisočakov.

Janez Hrovat.

Janez Hrovat.

Župan Luzar je spregovoril tudi o izgradnji kanalizacije, ki je bila kamen spotike zadnjih let v šentjernejski dolini. Prva faza, ki obsega 710 priključkov, je zaključena, 2. faza pa se ne bo pričela, dokler ne bo zagotovljenega denarja. Kot je povedal Janez Hrovat, je od 710 uporabnikov priključenih 365, od teh pa je le 199 legalno priključenih. Ena glavnih nalog občine, koncesionarja in EDŠ bo zato poziv vsem občanom, da se priključijo, saj gre sicer velik del denarja za čistilno napravo iz občinskega proračuna.

Varčevanje, kjer se da

Na novinarski konferenci je bilo slišati tudi o ukrepih občine za večjo racionalizacijo in zmanjšanje stroškov, kjer je le mogoče. Kot je povedala Andreja Topolovšek iz občinske uprave, so v poslovanje občinske uprave vpeljali stalni sistem nadzora nad porabo sredstev in obenem tudi redno zmanjševanje fiksnih in ostalih stroškov: stroškov prireditev, proslav in dogodkov, pravnih storitev, stroške delovanja občinske uprave in fotografskih storitev ter znižanje cene šolskih prevozov. Z letošnjim letom ukinjajo sredstva za vzdrževanje zelenic in gredic, čiščenje poslovnih prostorov, uspel pa je tudi dogovor s Probanko o polovičnem zmanjšanju najemnine občinskih prostorov na Prvomajski cesti.

Župan Luzar je med drugim povedal, da je razpis za novega direktorja občinske uprave v teku – rok za prijavo je potekel 27. februarja – da je prispelo deset vlog, odločitev pa bo njegova. Po odhodu prejšnjega direktorja Staneta Galiča do imenovanja novega te naloge opravlja Tina Gazvoda iz občinske uprave.

‹ nazaj

Galerija (6)

ZUPAN
ZUPAN01
ZUPAN02
ZUPAN03
ZUPAN04
ZUPAN05

Komentarji (6)

2.3.2015—   (1) (1)Oceni??? 
Kako ni denarja?pred volitvam pa take obljube, kako bodo most nahitro zgradili,so obljube že pozabljene?
2.3.2015 2 (2) (0)OceniResnica 
Obljube prejšnjega župana .... Le predvolilna propaganda brez realnih temeljev .. To sem trdil že dolgo pred volitvami. Tako za most, kot za drugo fazo kanalizacije. Prva faza kanalizacije naj bi bila zgrajena, toda če me spomin ne vara bi morala bit končana še v naseljih Dolenja Brezovica in Dolenja Stara vas. Pa je zmanjkalo dnarja ..
2.3.2015 2 (2) (0)Ocenidost mam 
zakaj moramo plačevati predelavo gošče oz. dreka če to ni opravljeno oz. kaj bomo še naprej plačevali komunalni prispevek če nam tega v določenih vaseh občine al pa jebisepdše ne opravlja - ljudje kaj čakate - naj povedo - al nam naj drek odpeljajo al pa scavnco deponirajo al pa naj povejo da se znajdemo, za delo ki pa ni opravljeno ni plačila pa pika, al pa bomo sami poskrbeli za odvoz kot sedaj kljub kršitvam - naprej se plačujejo samo ku... - je pa res da nas je prejšnji župan fino u drek namoču, ampak bu tudi on nutr pau če prej ne sam da se ne utopi u čistilni
3.3.2015 1 (2) (1)Ocenilisičji brlog 
Dokler bo nov župan obkrožen z lisicami in lisjaki (slike 1,2,3,4,5), ki so (bili) zelo vdani Francu, bo težko kaj pametnega naredil. Bo treba ta razvajen brlog malo prevetriti. Pa, saj je menda kakšen jagr kje?
3.3.2015Ocenimost 
Pa dobro če mi nimamo denarja pa priključmo Mršečo vas k drugi občini,ki ima denar, da bodo krajani lahko dobili most
3.3.2015OceniVeritas 
most - povej katera občina pa ima cvenk za tak most??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava