ostali športi

Tokić na vrhu namiznoteniškega prestola nasledil Slatinška

2.3.2015 | 13:05 | M. M., foto: NTK Krka

Slatinšek in Jorgič

Slatinšek in Jorgič

Jorgič in Tokič

Jorgič in Tokič

Jesenice - 24. člansko državno prvenstvo v namiznem tenisu, ki je minuli konec tedna potekalo na Jesenicah, se je končalo z zmagama Bojana Tokića in Mance Fajmut. »Naši igralci so osvojili tri kolajne, pri vseh je bil udeležen Darko Jorgić,« so sporočili iz Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto.

Lanskoletni državni prvak Uroš Slatinšek je tokrat izpadel v osmini finala. V najbolj dramatični tekmi turnirja ga je po 75 minutah igre s 4:3 v nizih premagal stari rival Mitja Horvat. Na zmagovalni oder se je pri posameznikih uspelo prebiti Darku Jorgiću, ki je v polfinalu prikazal fantastično igro in šele po hudi borbi z 2:4 priznal premoč končnemu zmagovalcu Bojanu Tokiću. Najboljši slovenski namiznotenisač je v finalu proti Janu Žibratu po zaostanku z 0:2 v nizih našel pravi ritem in na koncu prišel do zmage s 4:2 in osvojil še svoj 8. naslov državnega prvaka.

V konkurenci dvojic sta Slatinšek in Jorgić prav tako branila lanski naslov, a padla na zadnji oviri. V finalu sta Jan Žibrat in Deni Kožul igrala kot v transu in tekmo dobila s 3:0. Še eno kolajno za NTK Krka Novo mesto je priboril prav Jorgić, ki je v konkurenci mešanih dvojic s Tamaro Pavčnik osvojil bron.

Zmage pri ženskah se je veselila Manca Fajmut, ki tudi živi in trenira v Novem mestu v Namiznoteniškem trening centru Slovenije. Fajmutova je v finalu s 4:1 ugnala Tamaro Pavčnik, ki je pri 16 letih prišla do svojega uspeha kariere. Korošica je prišla tudi do naslova v konkurenci dvojic, kjer je združila moči z Alex Galič. Naslov v mešanih dvojicah sta ubranila Gregor Zafoštnik in Zala Veronik.

Tilen Novak, Aljaž Šmaljcelj in Tilen Cvetko so med posamezniki zasedli 17. – 24. mesto, medtem ko je Peter Hribar izpadel v predtekmovanju. Novak je bil uspešen tudi v konkurenci dvojic, kjer je skupaj z Ludvikom Peršoljo prišel do četrtfinala, tam pa priznal premoč Slatinšku in Jorgiću.

Sezona namiznoteniških državnih prvenstev se nadaljuje že prihodnji teden, ko se bodo za naslove v Cerknici borili mlajši kadeti in mlajši člani, je sporočil Tim Šfiligoj iz NTK Krka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava