gospodarstvo

Odpravljeno pridržanje Sonje Gole; proizvodnja v Adrii ni motena

4.3.2015 | 06:40 | M. K.

Veliko kriminalistov in policistov je bilo včeraj tudi na domu generalne direktorice Sonje Gole. (Foto: B. K.)

Veliko kriminalistov in policistov je bilo včeraj tudi na domu generalne direktorice Sonje Gole. (Foto: B. K.)

Novo mesto - Predstavniki NPU so na sedežu družbe Adria Mobil v Novem mestu včeraj opravili preiskavo. Gre za pregled poslovne dokumentacije v povezavi s prenosom dela Adrie Mobil iz družbe ACH na družbo Protej ob koncu leta 2013. Preiskava je potekala tudi na domu generalne direktorice Sonje Gole, ki je s preiskovalci v celoti korektno sodelovala, zato je bilo njeno pridržanje odpravljeno, so iz Adrie sporočili sinoči nekaj minut pred polnočjo.

Proizvodnja ni bila motena

Preiskava v Adrii Mobil v ničemer ni ovirala neposredni proizvodni proces, ki je potekal kot običajno, delo v vseh režijskih službah, ki so neposredno povezane s proizvodnim procesom, pa je bilo opravljeno pod nadzorom uradnih oseb. Poslovanje družbe bo danes že potekalo po ustaljenih tirih, sporočajo iz podjetja.

Sonja Gole je ob tem izjavila: »Preiskava je potekala korektno. Prepričana sem, da se bo v nadaljevanju pokazalo, da so bile vse poslovne odločitve sprejete v skladu z veljavno zakonodajo ter izključno s ciljem zagotoviti dolgoročno stabilnost poslovanja«.

‹ nazaj

Komentarji (4)

5.3.2015 2 (2) (0)Oceniresicoljuben 
Kakšno sprenavedanje.Katastrofa je naša oblast zadnjih 25 let,ki je tudi kriva,da imamo zakone z NAMENSKIMI LUKNJAMI in posledično takšno sodstvo.Ali je to proizvod naših fakultet,ali ni ????mizerija !!! NAVADNA RAJA IN NAVADNI SMRTNIKI SE VPRAŠUJEMO,ALI SMO SLOVENČKI VREDNI IMETI SVOJO DRŽAVO.
5.3.2015OceniTITO 
resicoljuben pravilno zapisano, kaj sem srečen da se ne da (pod)kupiti življenja!!!!!!!
5.3.2015 3 (3) (0)OceniSPOMIN 
Novinar Financ g. Kovač je zapisal: Tranzicijsko koncentracijo podjetij pod lastništvom Rigelnikovega ACH so zaznamovale številne afere. Med odmevnejšimi je bil prevzem novomeškega proizvajalca počitniških prikolic ADRIE MOBILA v začetku prejšnjega desetletja. Sporni nakup od državnega SRD so več let preiskovali kriminalisti in tožilci, vendar je novomeško tožilstvo na koncu zavrglo kazensko ovadbo z nenavadno obrazložitvijo, "da ni bilo mogoče preveriti okoliščin v zvezi s spornim prevzemom Adrie Mobila (Prevzemna prevara, Mag, št. 48/2004)". Po poročanju medijev je Rigelnikov ACH za Adrio Mobil leta 2004 odštel okoli štiri milijarde tolarjev(cca. 15 mio evrov) (Delo, 16. novembra 2004), po izračunih tedanjega finančnega analitika Financ je bila Adria Mobil dejansko vredna najmanj 30 milijard tolarjev(cca. 115 mio evrov), torej vsaj sedemkrat več! Kaj reči na to???? Zgolj to,da ustrezni organi niso hoteli opraviti svojega dela zaradi zlizanosti z akterji te afere,mediji pa so po nojevsko tiščali glavo v pesek za nekaj reklam kot protiuslugo. Toliko o dolenjskem neodvisnem in raziskovalnem novinarstu,ki naj bi bilo četrta-nadzorna veja oblasti v interesu javnosti. Glavna akterka iz ADRIE MOBIL, ga. Gole Sonja,ki je danes na žuljih dolenjcev,belokranjcev in posavcev ena najbogatejših v Sloveniji pa je nekoč delila po firmi letak s sledečo vsebino:" SPOŠTOVANE SODELAVKE IN SODELAVCI S solaštnistvom si ne kupujemo delovnih mest,niti visokih deležev dobička,temveč si le pridobimo pravice solastniškega upravljanja podjetja,kar posledično tudi pomeni stabilnost delovnih mest in sodelovanje pri kreiranju prihodnosti podjetja." Na zgoraj citirano mislim da ni potreben kak poseben komentar glede tega kdo ima ves čas koristi od dobička,kdo upravlja podjetje in odloča o njegovi prihodnosti! Jasno pri vsem je le nekaj in sicer, da je peščica tajkunov nesramno obogatela,medtem ko dolenjski delavci v sistemu ADRIA delajo za nizke plače v primerjavi z delavci v njim konkurenčnih podjetjih glede na uspešnost podjetja,ki je eno najuspešnejših v panogi,od tod torej se plačujejo krediti teh tajkunov,pa še to več ne zadošča.Toliko samo za spomin in opomin tako opevanih uspešnih zgodb. Sicer pa so nazorski somišljeniki "gospe" iz FORUMA 21 in njihovi predniki po II. sv.vojni tudi pokradli premoženje ljudem LEGALNO v skladu z takrat veljavno zakonodajo,pa so vsi vedeli da gre za navadno LOPOVŠČINO,le naglas se niso upal povedat,ker v tistih lepih TITOVIH časih so za povedano resnico hitro pristali na Golem otoku ali še slabše v HUDI JAMI.In kakšna je razlika med tedanjimi časi in današnjimi,je skoraj ni,akterji so po ideološki plati isti,za LEGALNOST vsega skupaj pa tako kot takrat skrbita politika in SLO-krivosodje.
5.3.2015 1 (1) (0)Ocenigliha 
Spomin In omenjeni novinar, prav tako kot Jaka Elikan, kateremu je Jankovic pred mediji grozil z likvidacijo, sta bila iz "Financ" odstranjena. Kučanova združba ob pomoči raznih Masleš, Fišerjev, Klemenčičev,Cerarjev.. pa ropa še naprej tako kot zadnjih 70 let.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava