dolenjska

Matjaž Šinkovc daroval kri že 170-ič

4.3.2015 | 10:20 | M. Ž.

Z leve: Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto, jubilant Matjaž Šinkovc, njegov sin Jure in zdravnica Mojca Šimc.

Z leve: Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto, jubilant Matjaž Šinkovc, njegov sin Jure in zdravnica Mojca Šimc.

Matjaž Šinkovc daroval kri že 170-ič

Novo mesto - Matjaž Šinkovc iz Novega mesta je včeraj na Center za transfuzijsko dejavnost prišel s širokim nasmehom na ustih in vidno zadovoljen. Kako tudi ne, saj je tokrat kri daroval že 170-ič. Je nedvomno rekorder posebne vrste, saj v novomeškem območnem združenju Rdečega križa ne pomnijo, da bi imeli krvodajalca z več darovanji krvi.

Do sedaj je tako daroval že 76,5 litra te življenjsko pomembne tekočine. S tem plemenitim humanim dejanjem se je srečal v tretjem letniku poklicne šole in od takrat danes 61-letni Novomeščan kri redno daruje vsake tri mesece. Krvodajalstvo mu veliko pomeni, zadovoljen je, da lahko pomaga drugim, hkrati pa s tem preverja tudi svoje zdravje.

Na jubilejni odvzem ga je pospremil sin Jure, ki je tudi sam daroval kri, v družini pa je del te največje solidarnostne akcije še zet Danilo.

Ob tej priložnosti sta se mu za to nesebično dejanje zahvalili sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto Barbara Ozimek in zdravnica Mojca Šimc.

‹ nazaj

Galerija (8)

krvodajalec01
krvodajalec08
krvodajalec10
krvodajalec16
krvodajalec18
krvodajalec21
krvodajalec24
krvodajalec25

Komentarji (2)

4.3.2015 1 (1) (0)OceniUps!!! 
Matjaž , iskrene čestitke in in še naprej vse najboljše v zasebnem življenju! Krvodajalci si zaslužijo večjo pozornost družbe, kot jim je namenjena! Nihče prostovolno za svoje sodržavljane ne naredi več kot ljudje, ki za njih tvegajo življenja ali pa za njih darujejo lastno kri! Še enkrat vse najboljše in na dolga leta!
4.3.2015Ocenianamarija 
Kupila sem ta izdelek v trgovini. Zanima me, če zanj tudi veljajo taka pravila, kot če bi kupila po spletu?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava