dolenjska

Med zadružniki tudi minister Židan

4.3.2015 | 14:05 | J. S.

Regijskemu posvetu za zadružnike se je pridružil tudi kmetijski minister Dejan Židan. (Foto: J. S.)

Regijskemu posvetu za zadružnike se je pridružil tudi kmetijski minister Dejan Židan. (Foto: J. S.)

Kmetijski minister Dejan Židan in predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk

Kmetijski minister Dejan Židan in predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk

Trebnje - V kmetijski zadrugi Trebnje so včeraj gostili regijski posvet za zadružnike Dolenjsko-Belokranjske regije, na katerem so se zbrali člani upravnih in nadzornih odborov tukajšnjih zadrug in zaposleni v zadrugah. Na posvetu so med drugim govorili o ukinitvi mlečnih kvot in kako bo njihova ukinitev vplivala na trg mleka, predstavili so poslovne podatke o poslovanju zadrug in možnosti za njihovo sodelovanje.

Regijskemu srečanju se je pridružil tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki je med drugim izpostavil tri glavne cilje ministrstva za letošnje leto. »Prvi cilj je, da uspešno vpeljemo novo kmetijsko politiko, kar bo težavno, kot je bilo težavno tudi leta 2007, ampak verjamem, da nam bo s skupnimi močmi tako zadružnega sistema, svetovalne službe in ob velikem razumevanju kmetic in kmetov to tudi uspelo,« je dejal. Kot drugi cilj je minister navedel zmanjšanje administrativnih obremenitev, ob tem si bodo na ministrstvu tudi prizadevali, da bi iz gozda naredili več. »Premalo je, če v gozdu samo dobro gozdarimo. Če imamo potem tudi velik posek, mora ta hlodovina priti v slovenske obrate, v katerih je možnost delati dodano vrednost,« je še pojasnil.

Minister je ob obisku tudi poudaril, da tukajšnja regija postaja vodilna na področju zelenjadarske proizvodnje, kar bo nova kmetijska politika tudi dodatno podprla. Posvetu se je sicer pridružil tudi predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, ki pa je med drugim opozoril, da bodo morali biti pri novi kmetijski politiki previdni in dodal, da se bodo morali kmetovalci in zadružniki prihodnje leto potegovati, da bi določene ukrepe tudi popravili.

‹ nazaj

Galerija (10)

posvet zadruznikov 001
posvet zadruznikov 002
posvet zadruznikov 003
posvet zadruznikov 004
posvet zadruznikov 005
posvet zadruznikov 006
posvet zadruznikov 007
posvet zadruznikov 008
posvet zadruznikov 009
posvet zadruznikov 010

Komentarji (1)

6.3.2015Oceniobčan 
Kej pa Vejster sadi? Ga naj Židan puvabu u prva vrsta? Nič reševat kmetov, kdo pa rešuje delavce? Kdo jim pomaga? Še jemlje se jim. Kmetje pa če je suša dobijo subvencijo, če so poplave spet subvencijo. A se jim bo še 100 let pomagalo? Ste jih razvadli? Vsi jamrajo, doma majo pa traktorje in nove volksvagne za 50 al pa 100 jurju.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava