gospodarstvo

Nagrade GZS tudi na Dolenjsko in v Posavje

4.3.2015 | 18:00 | R. Ž.

(Foto: R. Ž.)

(Foto: R. Ž.)

Ljubljana, Krško, Žužemberk - V Cankarjevem domu v Ljubljani se je ob 18. uri začela slovesnost, na kateri bo Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 47. podelila nagrade za gospodarske in podjetniške dosežke gospodarstvenikom, ki uspešno vodijo svoja podjetja. Kot je na popoldanski novinarski konferenci poudaril predsednik GZS Samo Hribar Milič, so v času, ko smo dnevno priča tajkunskim zgodbam in oškodovanjem premoženja, omenjene nagrade še toliko bolj pomembne za samozavest slovenskega gospodarstva in dokaz, da na tem področju v naši državi ni vse samo črno. Tudi predsednik komisije za nagrade GZS Janez Škrabec je med drugim poudaril, da letošnji dobitniki nagrad dokazujejo, da lahko Slovenci smelo stopamo po podjetniških poteh in brez sramu konkuriramo z velikimi svetovnimi korporacijami.

Letošnji dobitniki nagrad se tako pridružujejo 332 -im gospodarstvenikom, ki so v dolgih letih podeljevanja dobili ta odličja. Tokrat je nagrajencev osem, prihajajo iz sedmih podjetij, ki so vsa izključno v slovenski lasti in imajo sedeže v šestih regijah.

Iz naših krajev so nagrajenci trije. To so Martin Novšak, direktor GEN energije iz Krškega, ter lastnika podjetja Keko - Oprema Žužemberk, Anton Konda in Jože Štupar. Eno od nagrajenih podjetij je tudi podjetje Agito, ki ima sicer sedež v Ljubljani, ga je pa leta 2003 ustanovil podjetnik iz Radeč Miroslav Brus. Žal je konec lanskega leta mnogo prezgodaj umrl, zato je nagrado sprejela njegova soproga Anka Brus.

Sicer pa so ostali nagrajenci še Borut Cvetkovič, direktor Radgonskih goric, Anton Kisovar, direktor družbe Tehnos Žalec, Stojan Petrič, predsednik nadzornega odbora in konzorcija lastnikov idrijske Kolektor Group, in Tanja Skaza, direktorica velenjske družbe Plastika Skaza.

Podrobneje bomo nagrajence iz naših krajev predstavili v 10. številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (6)

ANTON KONDA
GZS SKUPNA 2
GZS SKUPNA
JOZE STUPAR
MARTIN NOVSAK
SAMO HRIBAR MILIC

Komentarji (1)

5.3.2015OceniDare 
Čestitke vsem, še posebno nagrajencema iz Žužemberka. Keko - Oprema Žužemberk si zasluži še posebno dodatno pohvalo kot podjetje, ki je med drugim v kraju med drugim prepoznavno tudi kot dolgoletni sponzor in donator domačim odbojkarjem. Z njihovim razumevanjem in podporo je Odbbojkarski klub Žužemberk v dvajsetih letih, predvsem v mlajših kategorijah, osvojil številne naslove državnih prvakov. Tudi v manjšem kraju se da s prostovoljnim delom doseči vrhunske športne rezultate in veseli me, da so v Žužemberku tudi posamezniki in podjetja, ki uspejo izstopiti iz slovenskega povprečja tudi na gospodarskem področju. Da se uspeti in postati prepoznaven, če slediš tradiciji, znanju, vztrajnosti, želji in predanemu delu. Žužemberškim odbojkarjem in Keko Opremi Žužemberk je to uspelo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava