kultura

Na Muljavi podelili Jurčičeve nagrade

5.3.2015 | 08:35 | M. M., foto: občina Ivančna Gorica

Na Muljavi podelili Jurčičeve nagrade
Na Muljavi podelili Jurčičeve nagrade

Muljava - Na Muljavi je potekala slovesnost z naslovom »Poklon rojaku«, na kateri je Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica v sodelovanju z občino, JSKD Ivančna Gorica, Zavodom Prijetno domače, kulturnima društvoma Josip Jurčič in Kresnička podelila Jurčičeve plakete posameznikom s področja ljubiteljske kulture.

Kot so sporočili iz ivanške občine, se je torkova prireditev začela pred Jurčičevo rojstno hišo, kjer so tamkajšnji krajani pripravili krajši kulturnim program, nadaljevala pa s slovesno podelitvijo Jurčičevih plaket v kulturnem domu Muljava. Podelitev plaket, ki jo vsako drugo leto pripravi Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica, pomeni neko obliko zahvale uspešnim posameznikom in skupinam, ki uspešno in več let delujejo na različnih področjih ljubiteljske kulture.

Pozdravni nagovor je imel župan Dušan Strnad, ki je poudaril pomen in smisel kulture, ki je ohranila slovenski jezik in tudi slovenski narod: »V občini Ivančna Gorica je veliko ljudi, ki se še vedno ukvarjajo z ljubiteljsko kulturo in tudi zaradi njih lahko rečem, da je v naši občini prijetno in domače. Vsem nagrajencem izrekam iskrene čestitke in zahvalo za vse, kar so dobrega storili za rast in razvoj lokalne skupnosti, obenem pa naj jim bo priznanje spodbuda za nadaljnje ustvarjalno delo«. V nagovoru je čestital tudi prejšnji dolgoletni predsednici ZKD Ivančna Gorica Tatjani Lampret, ki je decembra lani prejela srebrno plaketo JSKD.

Letošnji prejemniki Jurčičevih plaket so postali Adela Petan, slikarka in članica KD Harmonija, Andrej Zajc, izjemen ljubiteljski igralec in član KD Josipa Jurčiča Muljava, in kulturno društvo likovnikov Ferdo Vesel iz Šentvida pri Stični, ki letos obeležuje 20. obletnico obstoja. Nagrajencem je v imenu ZKD Ivančna Gorica plaketo predala predsednica zveze Maja Lampret. Kot je dejala Lampretova, so merila za podelitev Jurčičevih nagrad izjemni ustvarjalni in polustvarjalni dosežki, dolgoletno in uspešno delovanje posameznika ali društva ter pomemben prispevek k razvoju ljubiteljske kulturne dejavnosti v občini Ivančna Gorica. Prejemniki priznanj so ljudje širokih obzorij, ki so s svojo požrtvovalnostjo in s svojimi deli veliko prispevali k razvoju kulturne dejavnosti v naši občini, je še dodala predsednica.

Bogat kulturni program so oblikovali Žan Pajk, Lucija in Tina Žerovnik iz godalnega tria Godalnega orkestra KD Stična, Otroški pevski zbor Ambrus, Ženski pevski zbor Harmonija in domači Moški pevski zbor Muljava.

‹ nazaj

Galerija (15)

muljavat-001
muljavat-002
muljavat-003
muljavat-004
muljavat-005
muljavat-006
muljavat-007
muljavat-008
muljavat-009
muljavat-010
muljavat-011
muljavat-012
muljavat-013
muljavat-014
muljavat-015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava