gospodarstvo

V igri za nakup Trima spet trije?

5.3.2015 | 09:30 | M. M.

Foto: J. A., arhiv DL

Foto: J. A., arhiv DL

Trebnje - Po poročanju Dnevnika se bo prodaja trebanjskega Trima zavlekla še za nekaj mesecev. V NLB naj bi si sicer prizadevali za čimprejšnjo sklenitev posla, najboljšo ponudbo je dal irski Kingspan, a sta kupnino dvignila tudi preostala dva interesenta, Metroll Australia in poljska družba Innova Capital, tako da so sedaj v igri spet vsi trije.

Prodaji trebanjske družbe Ircem menda niso naklonjene preostale večje bančne lastnice Trima, četudi zanj domnevno ponujajo od 25 do 30 milijonov evrov. Po poročanju Dnevnika, so Kingspanu zanimivi zgolj patenti okoli fasadnega sistema qbiss, medtem ko bi Irci velik del proizvodnje iz Slovenije preselili v svoje obstoječe proizvodnje na Madžarskem, Poljskem in Češkem. Kot smo poročali, se za Trimo zanima tudi slovenski Kolektor Group, a po poročanju Dnevnika ni znano, ali so jim v NLB sploh omogočili skrben pregled družbe.

Podrobnosti nihče ni želel komentirati. Po zadnjih podatkih je v Trimu zaposlenih 800 delavcev, kar je približno 200 manj kot leta 2011. Kljub višjim lanskim prihodkom (67,6 milijona evrov) od načrtovanih naj bi Trebanjci zaradi dodatnih oslabitev in strmega padca rublja leto 2014 ponovno končali s čisto izgubo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava