kronika

Našli vlomilca, ki sta ukradla orožje in zbirke kovancev

5.3.2015 | 12:10 | M. M.

Foto: MPM Obrežje

Foto: MPM Obrežje

Črnomaljske policiste je lastnik zidanice iz Semiča konec februarja obvestil, da je nekdo skozi okno vlomil v zidanico, s seboj pa odnesel dve puški, pištolo, ročno orodje in več zbirk kovancev. Kot smo že takrat poročali, je bil po njegovi oceni oškodovan za okoli 30.000 evrov.

Kot danes poročajo s PU Novo mesto, so policisti nemudoma sprožili preiskavo, si ogledali kraj kaznivega dejanja, zavarovali najdene sledi in zbirali obvestila od oseb, ki bi lahko karkoli vedele o vlomu in kraji. Na podlagi ugotovitev so pridobili odredbo sodišča in včeraj so v sodelovanju s policisti iz Metlike opravili več hišnih preiskav na območju tako Črnomlja kot Metlike.

»Med hišnimi preiskavami so našli in zasegli več kovancev, ki izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v Semiču. Zasegli so tudi druge predmete, za katere obstaja sum, da izvirajo iz kaznivih dejanj. 21-letnemu in mladoletnemu osumljencu so odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo ju bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku,« je dodala predstavnica za odnose z javnostmi na novomeški PU Alenka Drenik.

Francoz "po francosko" z ukradenim avtom čez mejo

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je včeraj popoldan na izstop iz države pripeljal 38-letni voznik avtomobila Audi Q5. Policisti so med mejno kontrolo ugotovil, da so na vozilu ponarejene identifikacijske oznake. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu pa so videli, da je bil avtomobil lani ukraden na Nizozemskem. 38-letnemu državljanu Francije so odvzeli prostost in ga pridržali. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Kradli na gradbišču

Šentjernejski policisti so včeraj prejeli klic, da so neznanci v zadnjih treh mesecih na gradbišču v okolici Šentjerneja z delovnega stroja ukradli krmilne kable in povzročili za okoli 2000 evrov škode.

Spet kovanci

V minuli noči pa je v Črnomlju nekdo vlomili v poslovne prostore in vzel manjše število kovancev. Okoliščine policisti še preiskujejo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava