kronika

Več kot 50 gasilcev gasilo v Dolenjskih Toplicah; veter podiral drevesa

6.3.2015 | 07:05 | M. K.

Do poznega popoldneva so gasilci krotili požar v Dolenjskih Toplicah. (Foto: J. A.)

Do poznega popoldneva so gasilci krotili požar v Dolenjskih Toplicah. (Foto: J. A.)

V ulici Ob Sušici v Dolenjskih Toplicah je včeraj okoli pol devetih zjutraj zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Dolenjske Toplice, Dobindol, Soteska in Podturn so požar pogasili. Skupaj je sodelovalo 53 gasilcev. Uničeno je mansardno stanovanje in okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Zaradi požara sta bili do 18. ure zaprti cesti Dolenjske Toplice-Podturn in Dolenjske Toplice-Uršna sela. Do jutra so na gasilski straži ostali gasilci PGD Dolenjske Toplice.

Tudi dimniška požara

Včeraj ob 8.32 so v Stopičah v občini Novo mesto gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Stopiče in GRC Novo mesto so požar pogasili, pregledali okolico s termo kamero in očistili dimnik.

Ob 18.08 so v Gabrijelah, občina Sevnica, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Krmelj in Tržišče so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar dimne tuljave in pregledali okolico objekta. Reševalci NMP ZD Sevnica so občana prepeljali na preventivni pregled v ZD Sevnica.

Vetrolom

Sinoči ob 19.24 je na cesti Grm pri Podzemlju-Geršiči v občini Metlika podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil s ceste.

Ob 19.53 je na cesti Novo mesto-Metlika pri Vahti, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil s ceste.

Ob 20.34 je na cesti Semič-Metlika v kraju Krvavčji Vrh, občina Semič, veter podrl drevo, ki je oviralo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so drevo razžagali in odstranili.

Ob 20.39 je bila cesta Malkovec-Mokronog pri kraju Sv. Vrh, občina Mokronog-Trebelno, zaprta zaradi podrtega drevesa. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci podjetja Komunala Trebnje.

Ob 23.54 je na cesti Zagorica pri Velikem Gabru-Volčja Jama v občini Trebnje, veter podrl drevo, ki je oviralo promet. Delavci podjetja Komunala Trebnje so drevo razžagali in odstranili.

Ob 17.20 sta na cesti Dvor-Lašče v občini Žužemberk podrti drevesi ovirali promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevesi razžagal in odstranil s ceste.

Ob 2.15 je na cesti Reber–Prečna v bližini naselja Vrhovo pri Mirni Peči, občina Mirna Peč, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci cestnega podjetja so drevo razžagali in odstranili.

Močan veter tudi v Posavju

Ob 12.09 je na cesto na Grajski poti v Leskovcu pri Krškem, občina Krško, zaradi močnega vetra padlo drevo. Ob 16.02 je na Kolodvorski ulici v Krškem drevo padlo na cestišče. Ob 16.25 je močan veter podrl prometno signalizacijo na mostu v Krškem. Dežurni delavec Kostak Krško je odstranil ovire.

Ob 20.51 sta na relaciji Raztez – Lokve, občina Krško, zaradi močnega vetra nad cesto visela telekomunikacijska žica in drog. Dežurni delavci Kostak Krško so nevarnost odstranili.

Ob 20.55 je dežurni delavec Kostak Krško odstranil podrto drevo s cestišča pri gradu v Leskovcu pri Krškem.

Ob 21.34 je dežurni delavec Kostak Krško na relaciji Golek – Veliki Trn odstranil s cestišča podrto drevo.

Ob 21.52 so se na relaciji Straža pri Raki – Smednik na cestišče podrla tri drevesa. Odstranili so jih dežurni delavci Kostak Krško.

Ob 23.33 so dežurni delavci Komunalnega podjetja Sevnica na relaciji Boštanj - Jablanica, občina Sevnica, s cestišča odstranili podrto drevo.

Ob 00.43 so delavci Cestnega podjetja Sevnica odstranili podrto drevo na cesti Boštanj - Tržišče.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava