posavje

Marca natečaj Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje

6.3.2015 | 10:45 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Sevnica - Sevniški zavod KNOF bo v ponedeljek začel pilotni projekt z naslovom Omogoči si zaposlitev in ustvari podjetje. Gre za prvi posavski natečaj, ki bo trajal od 9. do 21. marca, na njem pa bodo izmed prijavljenih izbrali 20 zainteresiranih, ki se bodo udeležili 42-urne šole podjetništva oziroma intenzivnega podjetniškega kurza, svoje poslovne ideje pa bodo predstavili pred komisijo.

Kot so povedali na včerajšnji novinarski konferenci, želijo z natečajem spodbuditi razvijanje idej posameznikov do te mere, da bi te postale posel.

Kot je poudarila Nataša Rupnik, vodja socialnega inkubatorja Posavja, bodo v sklopu šole omogočili dogodke za mreženje, najboljše ideje pa bodo nagradili. Prva nagrada bo 1.000 evrov zagonskega kapitala, trem prvo uvrščenim pa bodo omogočili brezplačno računovodstvo, pravno in finančno svetovanje, pisarniške prostore ter svetovanje in mentorstvo.

Sicer pa se bo zavod KNOF, ki ima sedež v prostorih ob sevniškem bazenu, razširil tudi na območje Krškega. Prostore za delovanje bodo imeli namreč tudi v Mladinskem centru Krško. Mitja Valentinc, direktor omenjenega zavoda, je poudaril, da so se za sodelovanje odločili zaradi želje po dodatni krepitvi regijskega mreženja na tem področju in želje bodočih podjetnikov po pomoči in podpori.

Zvočni zapisi

Mitja Valentinc o širitvi delovanja KNOF-a

‹ nazaj

Komentarji (3)

6.3.2015Ocenikorli 
tule bo tut nekaj za sevnico, zapufano
9.3.2015Oceniresnica 
blesarija na kubik, priklopljeni na državne jasli nič drugega:)
9.3.2015Ocenigustl 
1000 eur zagonskega kapitala i evo firma je tu. v dveh letih preraste v multinacionalko. Sicer pa ima "RESNICA" prav. eni lepo služijo na račun revežev.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava