dolenjska

S prihodnjim ponedeljkom na čelu OU Vida Čadonič Špelič

6.3.2015 | 15:30 | M. M., STA

Vida Čadonič Špelič (Foto: B. B., arhiv DL)

Vida Čadonič Špelič (Foto: B. B., arhiv DL)

Ljubljana, Novo mesto - Vlada je na včerajšnji seji za generalnega direktorja Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin imenovala Janeza Posedija z ljubljanske veterinarske fakultete. Petletni mandat z možnostjo ponovnega imenovanja bo nastopil 16. marca, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Upravo za varno hrano je doslej vodila Vida Čadonič Špelič, ki pa je bila konec januarja izbrana za direktorico občinske uprave Mestne občine Novo mesto, zato je podala vlogo za sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi. Vlada jo je tako včeraj razrešila s položaja, in sicer s 15. marcem. Tudi za Dolenjski list je Čadonič Špeličeva potrdila, da bo »krmilo« novomeške uprave prevzela s prihodnjim ponedeljkom.

‹ nazaj

Komentarji (35)

6.3.2015 23 (26) (3)OceniLepa Vida 
Lepa Vida bo na bregu stala in umazane pleničke prala. Uroš bo v pleničke kakal in prst v drek namakal. Kekec bo ovčice pasel in denar v žepe basal! Rafko bo na Komunali ostal, da ga bo še naprej sral. Martin bo mastno kasiral in še naprej v leru gasiral. Mojca se je razjokala in bo revizorka postala. Gregor bo pa dirigiral in še naprej drek v celofan pakiral.
6.3.2015–1 (3) (4)Oceniopazovalec 
"Lepa Vida" pokazala si svojo kulturo. Ti ne prideš Vidi niti do gležnjev.
7.3.2015 1 (2) (1)OceniLepa Vida 
"Opazovalec" si oči zakriva, saj resnica je ganljiva!
7.3.2015OceniJan 
Bravo. Dajmo popljuvat in posrat še preden nastopi na delovno mesto. Vnaprej, preventivno.
7.3.2015Oceniinside 
takšno je pač življenje......Vidine besede, ko je crknil bik v lastnem dreku :)) tako pa bo to tu z njo, ko pride........
7.3.2015 1 (1) (0)Ocenidolenjka 
Nisem njena "fenica", priznati pa ji je treba, da se že tri desetletja okoli nje "dviga" prah, najprej je bila vzorna dijakinja in Titova štipendistka, nato tudi tajnica krščanskih demokratov, ki je tudi od "svojih" prejela več nizkih udarcev, saj so jo po porodniškem zamenjali s Hilo Tovšak, ki je potopila pol Slovenije, nato pa je v Ljubljani doživela kar nekaj vlad in veliko spletk.Hvalevredno. Ker ni naivna, upam, da bo naredila red tudi na občinski upravi, kjer se je z leti nabralo kar nekaj "kareieristov" in nesposobnežev, ki še ne vedo, da bi morali biti na voljo ljudem, ki jih plačujejo. Upam, da bo zmogla koga priviti in ga morda poslati tudi domov. Če bo, je to prava odločitev.
7.3.2015Oceniresnicoljuben 
Sem trdno prepričan,da je še danes ponosna na to,da je bila TITOVA štipendistka,ki jih je tako zelo malo iz te ZABAČANE deželice belih brez.
7.3.2015 3 (3) (0)OceniResnica 
Saj je Josipu hvaležnih cel kup danes včlanjenih v NSi in SDS! Resda danes le še zelo potiho, pa vendarle ;-))! No, to je le dokaz, da kristjani v socializmu niso bili zapostavljeni in so imeli povsem iste pravice, kot drugi državljani! Pa vprašajte Bavčarja, Peterleta, Janšo, Gorenaka, Zvera in tako v stotisoče naprej! Ni ga današnjega političnega kekca, ki se ni izšolal v socializmu! Veliko od sedaj tako nastrojenih proti vsemu v bivši Jugi, pa je socializem večinoma tudi štipendiral! Peščico celo ZKJ !!l
7.3.2015–1 (0) (1)OceniResnica 
p.s Vido poznam osebno in sva kar nekajkrat izmenjala svoje poglede na politično dogajanje. O njej lahko rečem le, da je sposobna,poštena, delavna in dosledna osebnost. Njen svetovni nazor pa me niti najmanj ne moti!! Četudi se moj močno razlikuje od njenega!
7.3.2015Ocenivrabec 
@resnica najboljš da si odneseš vido domov in si jo postaviš v oltar, da jo boš lahko gledal vsak dan in se čudil njeni sposobnosti, poštenosti itd.......

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava