kolesarstvo

Kump Adrii pripeljal že drugo zmago zapored

7.3.2015 | 19:00 | S. Glivar

Marko Kump na zmagovalnem odru ob drugi zaporedni zmagi. (Foto: Rok Novak)

Marko Kump na zmagovalnem odru ob drugi zaporedni zmagi. (Foto: Rok Novak)

Novo mesto - Na dirki Poreč Trophy v Poreču je drugič zapored slavil Novomeščan Marko Kump. Ponovno je bil najboljši v zaključnem sprintu, kjer je premagal Slovaka Erika Baške iz ekipe AWT-GreenWay in tretjega Azerbajdžanca Maksima Averina iz ekipe Synergy Baku.

Dirko je zaznamoval močan veter, ter skoraj 100 km dolg beg štirinajstih kolesarjev. Adrii Mobil omenjeni beg ni delal pretiranih skrbi saj so bili dobro “pokriti”. Med ubežniki sta bila Kristjan Fajt in Josip Rumac, ki se nista pretirano  trudila, da bi razlika preveč narasla, saj sta se zavedala, da imata v ekipi najhitrejšega kolesarja na dirki.

Ubežna skupina si je privozila dobro minuto naskoka, kar pa ni zadostovalo za končni uspeh. Glavnina je bila ponovno skupaj 40 km pred ciljem. Potem je Adria Mobil diktirala oster tempo do cilja in skrbela, da ni nihče pobegnil. Marka Kumpa so varno in dovolj spočitega pripeljali do zaključka in zmaga ni bila več pod vprašajem.

Marko Kump je po drugi zaporedni zmagi dejal:” Moram priznati, da mi je bilo danes težko, predvsem, da ne bi razočaral ekipe. Danes so bili zaradi vetra težki pogoji a moji sotekmovalci so imeli ves čas skupino pod nadzorom. Letos spremenjenega cilja na Tar nisem poznal zato sem kar dolgo čakal in ko sem zagledal ciljni slavolok sem pohodil, da je kar pokalo. Hvala ekipi in spremljevalcem za dobro opravljeno delo.”

Pred zaključkom dirke je bil duhovit mehanik iz avstrijskega Tirola, ki je dejal: “Če pride Kump do  sprinta, bo to kot igra mačke z mišjo.”

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava