odbojka

Odbojkarji dobili derbi začelja

8.3.2015 | 10:40 | STA

Foto: arhiv; I. V.

Foto: arhiv; I. V.

Ljubljana - Odbojkarji Krke so v tekmi 9. kroga modre skupine 1. DOL za moške v Kranju premagali Astec Triglav s 3:0 (16, 21, 17).

* Dvorana Planina, gledalcev 200, sodnika: Gril (Limbuš), Melavc (Šempeter).

* Astec Triglav: Lužovec 4, S. Hafner, A. Kök, Maček, Bregant 7, Vene, Lakner 1, Bežek, Kos, M. Kök 14, Mali 1, Rezar 7.

* Krka: L. Brulec 7, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 14, Kastrevec, Vesel, Pucelj 1, Bregar 14, Lindič, Klobčar, Turk 11.

Odbojkarji Krke so lažje, kot so najbrž pričakovali, dobili derbi začelja modre skupine in si zagotovili peti izhodiščni položaj pred končnico. Vso tekmo so trdno držali vse niti v svojih rokah, vodili vso tekmo, ko so dobili izenačen drugi niz, je bilo bolj ali manj jasno, da je dnevna forma na njihovi strani. Razpoložena sta bila predvsem Miha Bregar, ki je odlično igral skozi vso tekmo, odločil drugi niz, in pa Martin Kosmina, slednji je bil najzaslužnejši, da so se Dolenjci odlepili v tretjem nizu.

Novomeščani so tekmo začeli silovito, as Bregarja je pomenil vodstvo 6:2, takoj za tem pa sta blok dosegla Brulec in Kosmina in na semaforju je pisalo na 2:9. Blok Rezarja za 4:9 je domačim vlil nekaj upanja, toda kmalu je bilo spet vse po starem, tako da so gostje zanesljivo prišli do vodstva z 1:0.

Vodstvo 4:2 je napovedovalo, da Astec na tej tekmi še zdaleč ni rekel zadnje besede, toda blok Bregarja in as Valentina Turka sta pobudo spet prevesila na stran Krke, ki je nato vodila že s 14:10. Rezar je izid izenačil na 16:16, izenačeno je bilo tudi pri izidu 21:21, nato pa je na sceno stopil Bregar, dosegel tri zaporedne blok točke, piko na i za vodstvo z 2:0 pa je v napadu postavil Brulec.

Tretji niz je bil dolgo časa podoben drugemu, Gorenjci so na začetku vodili, po prvem tehničnem odmoru pa se je tehtnica začela nagibati na stran tekmeca. Ob drugem tehničnem odmoru je bila njihova prednost vsega dve točki, toda nato se je pri servisu in v napadu povsem razigral Kosmina - njegov as je pomenil izid 14:19, domači pa so do konca osvojili vsega še tri točke.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava