kultura

Odprli razstavo Rokavanje

12.3.2015 | 12:40 | M. L.-S.

Za Novakovo (v sredini) je razstava Rokavanje v prostorih kočevske tržnice prva samostojna fotografska razstava. (Foto; M. L.-S.)

Za Novakovo (v sredini) je razstava Rokavanje v prostorih kočevske tržnice prva samostojna fotografska razstava. (Foto; M. L.-S.)

Kočevje - Na Tržnici Kočevje so včeraj odprli fotografsko razstavo Rokavanje avtorice Romane Novak. Novakova, ki je sicer bolj znana kot literarna ustvarjalka, se je kot fotografinja kočevski javnosti že predstavila lani na skupinski razstavi udeležencev fotografskega tečaja Fotografskega društva Grča, tokrat pa se predstavlja na svoji prvi samostojni razstavi.

»Roke same govorijo zgodbo, so kot obraz človeka. Roke človeka ovrednotijo, ga postavijo v prvi plan,« pravi Novakova o motivu, ki ga je upodobila na 16 razstavljenih fotografijah – 8 črnobelih in 8 barvnih. Vse fotografije je posnela na kočevski tržnici v okviru projektne naloge fotografske delavnice, ki jo obiskuje na ribniški likovni šoli Lice, za razstavo, za katero jo je spodbudil »branjevec na kočevski tržnici«, sicer intermedijski umetnik in publicist Matjaž Matko iz Zavoda Nesseltal Koprivnik, ki je razstavo tudi odprl, pa jo je nadgradila s podnapisi, s katerimi je fotografsko interpretacijo vrednotenja človeka in njegovega dela preko njegovih rok strnila v zaokroženo celoto.

Ob otvoritvi razstave, ki bo na ogled do konca aprila, je nekaj besed o avtorici in njenem delu spregovoril tudi predsednik Fotografskega društva Grča Marjan Artnak, ki je Novakovi tudi pomagal pri izboru fotografij za razstavo.

‹ nazaj

Galerija (11)

romanapom001
romanapom002
romanapom003
romanapom004
romanapom005
romanapom006
romanapom007
romanapom008
romanapom009
romanapom010
romanapom011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava