kolesarstvo

Na Motovunu z najboljšimi le Roglič

15.3.2015 | 09:00 | B. B.

Foto: Mario Steihl

Foto: Mario Steihl

Motovun - Drugo etapo Istrske pomladi je z osmimi sekundami naskoka pred najbližjim zasledovalcem dobil Avstrijec Markus Eibegger (Synergy Baku), ki si je s tem bržkone že privozil tudi skupno zmago. V dokaj zaspani etapi od Vrsarja do Motovuna se ni dogajalo nič posebnega. Vse ekipe so taktizirale in čakale na zadnji vzpon na Motovun.

Adria Mobil je potihoma želela, da bi Marko Kump v zaključku zdržal tempo hribolazcev, a se to ni zgodilo. Ko je bilo jasno, da Kump ne more držati stik z najboljšimi, je moral odgovornost prevzeti Primož Roglič . Zasedel je četrto mesto, četrti pa je tudi v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič: "Kot ekipa delujemo dobro. Danes sem bil v zaključku dirke precej močnejši kot včeraj S predstavo in svojo pripravljenostjo moram biti zadovoljen, malo manj z doseženim rezultatom, saj sem ravno na koncu ponovno izgubil vodilni položaj. Na teh težkih zaključkih po kockah odigrajo pomembno vlogo tudi izkušnje. Danes sem zaključni vzpon preživel dokaj dobro. Če bi me danes tako “pribilo” kot včeraj bi verjetno še sedaj peš porival kolo proti vrhu."

Trener Mervar Boštjan: "V drugi etapi smo v prvi vrsti dirkali na Marka Kumpa, ki je v dobri formi.Cilj nam je bil, da Marko v etapi zaostane čim manj za svojimi konkurenti in v nedeljo z bonifikacijami nadoknadimo zaostanek. Glede na to, da je Marko specialist za sprint je bil današnji razplet povsem normalen, računali smo pa vseeno, da vzdrži tempo hribolazcev na Motovun. Svojo nalogo je v finalu dobro opravil Primož Rogljič, ki bi z malo več taktiziranja lahko iztržil več. V nedeljo bomo dirkali na etapno zmago."

Rezultati

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava