kolesarstvo

Kump v Umagu prišel na svoj račun

16.3.2015 | 08:35 | B. B.

Foto: KK Adria Mobil

Foto: KK Adria Mobil

Novo mesto - V zadnji etapi kolesarske dirke Istrska pomlad se je Adrii Mobil le izšlo vse po načrtih. V Umagu je bil v sprintu glavnine najhitrejši Marko Kump, za katerega je to letos tretja zmaga, vse pa je dosegel na podoben način. Rumeno majico je obdržal Avstrijec Markus Eibegger, ki je bil najboljši že leta 2012. Primož Roglič je bil skupno peti.

Navidez nezahtevna etapa od Pazina do Umaga (156 km) je bila vse prej kot to. Veliko ekip je imelo neporavnane račune in hitrost na dirki ni padla pod 50 km/h. Pobegniti ni uspelo nikomur, zmagovalca je tako odločil sprint glavnine.

"Zadovoljen sem z zmago, še bolj pa z delom, ki ga je zame opravila ekipa. Brez njih bi težko zmagal. Zahvaliti se moram tudi mehaniku Dejanu Riflju, ki je ponovno odlično pripravil kolo," je po dirki povedal Marko Kump.

Zadovoljen je bil tudi trener Mervar Boštjan: "Glede na to, da smo na dirki nastopili oslabljeni, sem več kot zadovoljen. Pogrešal sem poškodovanega Rogino in bolnega Štimulaka. Danes smo etapo odpeljali natanko tako kot smo si zamislili pred startom, zato čestitam fantom za homogenost. V skupni razvrstitvi je bil zelo soliden Primož Roglič na petem mestu. Če bi imel malo več izkušen, bi bil lahko med prvimi tremi, kaj več, pa bi bilo že težje."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava