Za Laro zbrali okrog pet tisočakov

16.3.2015 | 13:15

Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu so v Mokronogu za Laro Janežič skupaj zbrali okrog pet tisoč evrov. (Foto: J. S.)

Na včerajšnjem dobrodelnem koncertu so v Mokronogu za Laro Janežič skupaj zbrali okrog pet tisoč evrov. (Foto: J. S.)

Za Laro zbrali okrog pet tisočakov

Mokronog - V športni dvorani v Mokronogu so včeraj gostili dobrodelni koncert, na katere so za štiriletno deklico Laro Janežič zbrali okrog pet tisoč evrov. Koncert, poimenovanem Naj spregovori srce, sta pripravila tukajšnje društvo vinogradnikov in 16. cvičkova princesa Maja Žibert, na njem pa so nastopili številni znani slovenski glasbeniki, lokalne glasbene skupine, pevski zbori in drugi.

Lara, ki prihaja iz Zgornjih Mladetič pri Tržišču, trpi za mišično distrofijo, zato ne more hoditi. Gre za gensko motnjo, ki prizadene mišice, zato je gibalno ovirana in potrebuje Therasuit terapije, ki pa so zelo drage in samoplačniške, zato so se starši odločili za akcijo zbiranja zamaškov in pločevink. Včerajšnji koncert je bil tako neke vrste zaključek akcije, čeprav bodo zamaške in pločevinke zbirali še naprej, saj je, kot pravijo, Larin napredek že lepo viden, zato zdaj ne gre obupati.

V okviru dobrodelne akcije – potekala bo še do konca meseca – so sicer od 25. julija lani do 15. marca letos skupaj zbali dobrih 15 tisoč evrov, od tega približno 1.700 evrov od zbranih pločevink, slabih 2.200 evrov od zbranih zamaškov, denarnih nakazil je bilo dobrih 11.300 evrov.

J. S.

Galerija

Komentarji (1)

16.3.2015 2   (2)   (0)   Ocenidusan 
Podpiram dobrodelne akcije se pa uprašam kje je tu Rdeči križ in ostale "humanitarne" organizacije, pa tudi župani in občine ki se tako rade hvalijo z dobrodelnostjo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava