odbojka

Boljši v bloku, a to ni bilo dovolj

22.3.2015 | 12:35 | I.V., STA

Dejan Pelemiš je bil ključni mož Panvite za zmago nad Krko. (Foto: I. Vidmar)

Dejan Pelemiš je bil ključni mož Panvite za zmago nad Krko. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Odbojkarji novomeške Krke so sinoči v Murski Soboti odigrali prvo tekmo četrtfinala državnega prvenstva in s Panvito Pomgradom izgubili z 0:3. Novomeščani so bili domačinom enakovredni le v drugem nizu in do boljšega izida jim ni pomagalo niti dejstvo, da so zbrali nekaj več blok točk.

V prvem nizu so gostitelji povedli s 5:1, prednost pa je nato samo še naraščala, že pri drugem tehničnem odmoru je znašala devet točk, ob nekoliko slabšem zaključku domače ekipe pa je Dejan Pelemiš postavil končni izid prvega niza.

V nadaljevanju so se v domačo vrsto prikradle napake, ki pa vendarle niso bile usodne. Fujsovi varovanci so sicer bili vse skozi v prednosti, toda gosti so se v končnici povsem približali, toda Pelemiš je nato spet poskrbel, da posebnih pretresov v njegovi ekipi ni bilo. V tretjem nizu so bili Prekmurci spet popoln gospodar na igrišču in tako zanesljivo dobili prvi dvoboj gladko s 3:0.

"Nismo uspeli ukrotiti Panvitinega dobrega servisa, zato smo imeli težave pri organizaciji napada. Dober blok Panvite in njihova učinkovitost v napadu pa sta bila odločilna v dvoboju. V drugem nizu smo popravili sprejem, odpravili enosmerni promet gostiteljev, bili boljši v bloku, a vse to ni pomagalo," je bil ob koncu dvoboja razočaran trener gostov Jernej Rojc.

Panvita Pomgrad - Krka 3:0 (15, 23, 16)

Panvita Pomgrad: Ajlec, Ratkai, Pavlović 6, Pelemiš 15, Detela 21, Vrabl, Fridrih, Flisar 7, Bogožalec 8, Grabar 1, Drvarič 1.
Krka: Brulec 7, Ožbalt, Erpič 2, Kosmina 13, Kastrevec 2, Rastoder, Vesel, Pucelj 3, Bregar 5, Klobčar, Turk.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava