kronika

Poskus uboja v okolici Žužemberka

23.3.2015 | 12:40 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti so v petek zvečer prejeli klic, da so v novomeški bolnišnici oskrbeli moškega, ki naj bi ga na območju Žužemberka nekdo poškodoval z nožem. Kriminalisti so ugotovili, da je popoldan v okolici Žužemberka prišlo do spora med moškima, starima 52 in 51 let. Vzrok za prepir naj bi bilo ljubosumje.

»51-letni osumljenec naj bi oškodovanca napadel z nožem, ga poškodoval in poskušal ubiti. Poškodovani 51-letni moški je pred napadalcem uspel pobegniti in poiskati zdravniško pomoč. Kriminalisti so 51-letnega osumljenca izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi poskusa uboja ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo,« je danes sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Odpeljali so ga policisti

V minuli noči so novomeške policiste klicali na pomoč iz okolice Novega mesta, kjer naj bi pijan moški v stanovanjski hiši razbijal in razgrajal in vpil na družinske člane. 26-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Žrtev je žalil, brcal in vlekel za lase

Novomeški policisti so bili istega dne popoldan obveščeni o nasilju v družini v okolici Novega mesta. Ugotovili so, da je 30-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko. Žrtev je žalil, brcal in vlekel za lase. Policisti so še ugotovili, da naj bi osumljenec že dalj časa izvajal nasilje nad ženo, pogosto tudi ob prisotnosti otrok. Izrekli so mu prepoved približevanja, ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Motorista odpeljali v bolnišnico

Trebanjski policisti so bili sinoči okoli 18.30 obveščeni o padcu motorista v kraju Korita. Ugotovili so, da je 33-letni voznik vozil kros motor na travnati površini ob stanovanjski hiši. Ob dvigu motorja na zadnje kolo je padel in si poškodoval hrbtenico. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

Vijugal po cesti

Metliške policiste je v noči na minuli petek občan obvestil o nevarni vožnji voznika kombiniranega vozila, ki naj bi vozil nezanesljivo, vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so voznika izsledili in ustavili v Trnovcu. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligrama alkohola. Volkswagen transporter so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kar trije večji požari

Poročali smo, da so imeli minuli konec tedna veliko dela gasilci. Kot dodajajo s PU Novo mesto, so bili črnomaljski policisti o požaru v Semiču obveščeni v soboto dopoldne. Ugotovili so, da je občanka v kovinski posodi kurila odpadke. Goreči del krpe naj bi padel na tla, povzročil požar podrasti, ogenj pa se je širil in ogrožal bližnjo stavbo. Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti bodo o ugotovitvah obvestili pristojen prekrškovni organ.

Istega dne popoldan so bili brežiški policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Gornji Lenart. Gasilci so požar omejili in pogasili. V požaru ni bil nihče poškodovan, saj je stanovalec pravočasno zapustil objekt. Ogenj je v celoti uničil hišo, škode naj bi bilo za okoli 20.000 evrov. Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

V Bojancih pa je v soboto nekaj po 21. uri zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci so požar omejili in pogasili, ogenj pa je hišo v celoti uničil. V času požara ni bilo v njej k sreči nikogar. Tudi v tem primeru naj bi bil po prvih ugotovitvah kriminalistov vzrok za nastanek požara napaka na električni napeljavi.

Našli ukraden štirikolesnik

Policiste Policijske postaje Novo mesto je minuli petek popoldan oškodovanec obvestil, da so mu neznanci ukradli štirikolesnik, ki ga je parkiral ob gozdni poti v Črmošnjicah pri Stopičah. Policisti so nekaj ur kasneje štirikolesnik našli na travniku v bližini Novega mesta. Vozilo so vrnili lastniku in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin tatvine.

Prav tako v petek je v Hrastu pri Jugorju neznanec skozi priprto okno vlomil v hišo, s seboj je odnesel denar in nakit. Povzročil je za okoli 2000 evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava