posavje

Brežičani so naravo razbremenili dveh ton smeti!

23.3.2015 | 17:00 | M. M., foto: Komunala Brežice

Našli in pobrali so odpadke vseh vrst.

Našli in pobrali so odpadke vseh vrst.

Brežice - Ob nedavnem svetovnem dnevu voda je brežiška Komunala izvedla čistilno akcijo »Očistimo Brežice«, na njej pa je sodelovalo okoli 200 občanov in občank. Čistilni akciji so se poleg zaposlenih iz podjetja pridružili tudi brežiški skavti, člani Ekološkega društva Vodni svet, nekatere druge organizacije in posamezne krajevne skupnosti. Čistili so območje Vrbine, in sicer nasip, ki loči Vrbino in Lenartovo pot, kjer se je nabralo za kar 600 kilogramov odpadkov vseh vrst: azbestne plošče, gradbeni odpadki, WC školjke, avtomobilske gume, odpadki iz vrtov, vrvi in plastike itn.

Okoljska akcija je potekala tudi na nabrežju reke Krke od Cerkelj do Brežic, ekološko društvo Vodni svet se je s čolni lotilo čiščenja odpadne plastike, ki se je med lanskoletnimi poplavami ovila okoli vej nad gladino reke Krke in nabralo za en zabojnik odpadnega materiala, na predelu Velikih Malenc pa je dno reke Krka pomagalo čistiti 12 potapljačev iz potapljaškega društva Vidra Krško.

Kot so še sporočili iz brežiške Komunale, so za najmlajše v sodelovanju s profesorjem biologije Pavlom Šetom iz Gimnazije Brežice in z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice izvedli tudi delavnice, na katerih so otroci sodelovali v zanimivih poizkusih in igrah z vodo.

‹ nazaj

Galerija (5)

Našli in pobrali so odpadke vseh  vrst.
Dno reke Krke je čistilo dvanajst potapljačev iz Društva potapljačev Vidra Krško.
Zbrane smeti.
Smeti iz Vrbine so napolnile cel tovornjak.
Člani Ekološkega društva Vodni svet so nabrali za poln zabojnik plastike, ki je bila ovita na vejevju nad reko Krko.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava