obvestila

Grajske zeliščarske delavnice - sprehod po cvetočem travniku, grad Bogenšperk

19.7.2015 | 15:00

Bogenšperk - Javni zavod Bogenšperk v sodelovanju z zeliščarko Jožico Bajc Pivec, ki prihaja iz bližnje zeliščarske domačije Pivec, pripravlja niz grajskih zeliščarskih delavnic.

Preko strokovnega vodenja in dela na terenu boste na delavnicah izvedeli vse o nabranih zdravilnih rastlinah. Seznanili se boste z načinom uporabe teh rastlin v zdravilstvu, v kuhinji in itd. Delavnice se bodo odvijale ob nedeljah, v neposredni bližini gradu, s pričetkom ob 15. uri in bodo trajale do 4 ure. Posamezne delavnice so vezane na dogajanje v naravi zato so datumi delavnic okvirni in jih bomo po potrebi prilagodili rasti rastlin. Delavnice bomo izvedli v vsakem vremenu zato je priporočena primerna obleka in obutev. Na vsaki delavnici bodo udeleženci prejeli še nekaj dodatnih receptov za pripravo raznih zeliščnih pripravkov (mazila, tinkture, sirupi,…).

Na delavnico se prijavite v Javnem zavodu Bogenšperk preko telefonske številke 01 8987 867 ali mobilne številke 041 703 992 lahko pa nam pišite na e naslov: bogensperk@siol.net.

Grajska zeliščarska delavnica: SPREHOD PO CVETOČEM TRAVNIKU

Nedelja, 19. april 2015, 19. julij 2015, 27. september 2015, ob 15. uri

Na grajskem travniku boste spoznavali različne rastline ter nabrali vzorce zdravilnih in užitnih rastlin. Na delavnici bomo iz njih pripravili različne pripravke in spoznali uporabnost posameznih zelišč. Izdelovali bomo razne tinkture, pripravili solate in namaze.

Cena delavnice: 12,50 €

Grajska zeliščarska delavnica: DIVJI KOSTANJ

Nedelja, 11. oktober 2015, ob 15. uri

Iz nabranih plodov kostanja bomo pripravili različne pripravke in si ogledali njihovo uporabo (rezanje kostanja, sušenje, priprava oljnega izvlečka, kostenjevega prahu in kostanjeve blazinice).

Cena delavnice: 11,50 €

‹ nazaj