kolesarstvo

Kolesarji odhajajo na dirko v Italijo

24.3.2015 | 14:30 | M. M.

Marko Kump (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

Marko Kump (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

Novo mesto - Pred prvim vrhuncem sezone GP Adria Mobil, ki bo na 5. aprila, odhajajo kolesarji KK Adria Mobil na močno dirko v Italijo. Nastopili bodo na dirki Settimana Internazionale Coppi e Bartali, ki je posvečena legendarnima kolesarjema, Faustu Coppiu in Ginu Bartaliju, ki sta v petdesetih letih uprizorila epske in nepozabne dvoboje.

Kot sporočajo iz kluba, je Adria Mobil na tej dirki že dosegla kar nekaj odmevnejših rezultatov. Največji uspeh je leta 2010 dosegel Marko Kump, ko je zmagal četrto etapo. Dirka prve kategorije se bo začela jutri, s kar dvema etapama, zato bo imel Kump kar nekaj priložnosti, da ponovi uspeh. Novomeška ekipa v Italiji še vedno ne bo v popolni zasedbi, saj Radoslav Rogina po poškodbi še ni okreval.

Marko Kump: »Pričakujem težko dirko. Kar se tiče osebnih pričakovanj, nimam nič posebnega in grem iz etape v etapo. Upam na dobro počutje in dobre noge. Forma se počasi stopnjuje, tako da komaj čakam nove dirke.«

Trener Mervar Boštjan: "Za dirko Coppi e Bartali imam kar visoke cilje. Računam predvsem na dobro formo Primoža Rogliča in Marka Kumpa. Za nas bi bil lep rezultat uvrstitev med prvo deseterico Rogliča in v eni izmed etap uvrstitev med prvo trojico ali z malo sreče še kaj več Kumpa ali Rogliča".

V Italijo odhajajo Klemen Štimulak, Kristijan Fajt, Domen Novak, David Per, Marko Kump, Jon Božič, Primož Roglič in Josip Rumac.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava