bela krajina

Za podpredsednico izbrali Mojco Čemas Stjepanovič

25.3.2015 | 09:00 | STA, M. M.

Mojca Čemas Stjepanovič (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Mojca Čemas Stjepanovič (Foto: M.B.-J., arhiv DL)

Lukovica, Črnomelj - V Skupnost občin Slovenije (SOS) so včeraj na volilni skupščini odločali o novem vodstvu. Med drugim so izbrali predsednike treh sekcij, ki se bodo v enakih časovnih obdobjih znotraj štiriletnega mandatnega obdobja zvrstili na čelu skupnosti. Vrstni red, kateri bo predsedovanje nastopil prvi, pa bo predsedstvo določilo na naslednji seji.

V sekciji mestnih občin so za predsednika sekcije izvolili Bojana Kontiča (Velenje) in za podpredsednika Andreja Fištravca (Maribor).

Člani sekcije občin s sedežem upravnih enot so za predsednika sekcije izbrali Ivana Žagarja (Slovenska Bistrica), za podpredsednico Mojco Čemas Stjepanovič (Črnomelj).

Predsednik sekcije ostalih občin je postal Branko Ledinek (Rače-Fram), podpredsednik pa Marjan Kardinar (Dobrovnik).

Poleg predsedstva so izvolili tudi nov nadzorni odbor. Skupnost občin je sicer največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji. Vključuje 177 občin, v katerih skupaj živi več kot 90 odstotkov vseh prebivalcev Slovenije.

Skupščina je potekala v prostorih čebelarske zveze v Lukovici. Županom pa so predstavniki čebelarske zveze ob tej priložnosti predstavili projekt Človek posadi, čebela opraši, ki je vseslovenska akcija v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije in podjetja Medex.

V sklopu projekta so predstavnikom občin podarili sadike drevesa lipe in predstavili pobudo za sajenje medovitih vrst rastlin na javnih površinah, kot so parki, nasadi, zelenice, drevoredi, za bogatenje čebelje paše, so še sporočili s SOS.

‹ nazaj

Komentarji (3)

25.3.2015OceniJože 
Bolje nebi mogli izbrati kot so,g.Županjo osebno poznam in lahko zatrdim je odlična ženska za to mesto,jo potpiram.
25.3.2015 1 (1) (0)Ocenicrnomaljc 
gospa je dobra ženska in dober človek in dobra uradnica, zato je naj kar tam zaposlijo za 100% delovni čas. Za županjo pa na žalost ni, to je vidno v občini vsak dan. Ni vsak za vse.
25.3.2015Ocenišalabajzar 
crnomaljc,tebi je sigurno bolj odgovarjalo šalabajzarsko delo tiste oblasti pred njo.Saj vemo kako se je delalo.Po domače.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava