Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar z Belokranjci

26.3.2015 | 07:50

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar z Belokranjci
Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar z Belokranjci

Črnomelj - Črnomaljsko občino je včeraj obiskal predsednik Državnega sveta Mitja Bervar. Z njim so se srečali črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič s sodelavci, semiška županja Polona Kambič, direktorica metliške občinske uprave Mirjana Adlešič in belokranjski državni svetnik Samer Khalil.

V razgovoru so med ostalimi zadevami izpostavili predvsem gradnjo tretje razvojne osi, postavitev 2x110 kV daljnovoda od RTP Kočevje do RTP Črnomelj ter romsko problematiko. Kot je dejal Bervar, so prav te teme zelo pereče, saj vsi župani s tega območja govorijo o teh stvareh, kar pomeni, da so usklajeni.

Glede tretje razvojne osi je Bervar dejal, da se bo po svojih močeh in pristojnostih potrudil zanjo, kaj več pa ni mogel obljubiti. Glede električne povezave je dejal, da bodo na vse ustanove in agencije naslovili zahteve, da se uredi energetska zanka. Romska problematika pa je po njegovem problem celotne države, njeno reševanje pa bi morali zastaviti na dolgi rok.

Predsednik Državnega sveta Mitja Bervar je obiskal tudi podjetje Adria dom v Tris Kanižarica in si ogledal zahodno črnomaljsko obvoznico, po kateri naj bi kmalu stekel promet.

Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Galerija

Komentarji (3)

27.3.2015 1   (1)   (0)   Oceniopazovalec 
Bla,bla, bla in zapravljanje denarja
27.3.2015 1   (1)   (0)   Ocenixy 
to je pa res zapravljanje časa in predvsem denarja - izletništvo na naš račun; mar bi županja vmes počela kaj bolj produktivnega
1.4.2015OceniAprilček 
Govori se, da je nedavni obisk predsednika DS v Črnomlju doprinesel k hitri odločitvi za začetek gradnje predora za tretjo razvojno os. Na spletni strani DL piše, da bodo že danes začeli z gradbenimi deli! Nekateri pa vpijejo, da je bil obisk predstavnikov DS samo brezvezno zapravljen čas in denar davkoplačevalcev?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava