kronika

Nesreča v gozdu; potresni sunek pri Šentjerneju

26.3.2015 | 07:15 | M. K.

Nesreča v gozdu; potresni sunek pri Šentjerneju

V bližini naselja Radovica, občina Metlika, sta včeraj ob pol sedmih zjutraj trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so ju oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in pomagali pri odpravljanju posledic nesreče.

Ob 8.17 je na cesti Novo mesto-Uršna Sela v Šmihelu v Novem mestu voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in obstal na brežini. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so voznika oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem, usmerjali promet in vozilo postavili na cestišče.

Ob 10.16 se je na cesti z Višnje Gore proti vasi Vrh pri Višnji Gori v občini Ivančna Gorica vozilo prevrnilo na streho. Dve osebi sta se kmalu izvlekli iz vozila. Gasilci GB Ljubljana in PGD Stična so kraj zavarovali in odklopili akumulator. Osebi so oskrbeli reševalci RPL, vendar nista bili poškodovani. Odklonili sta prevoz v bolnico.

Davi ob 5.12 se je na cesti Zavratec – Rovišče pri Studencu, občina Sevnica, zgodila prometna nesreča. Posredovali so gasilci PGD Sevnica in ekipa NMP ZD Sevnica. Ena oseba je poškodovana.

Našel mino

Včeraj ob 10.10 je občan v naselju Zafara, občina Žužemberk, pri delih našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enota za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi sta odstranila in varno uskladiščila minometno mino, kalibra 81 mm, italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne.

Ključi v avtu

Ob 8.21 so v naselju Log, občina Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata osebnega avtomobila. Občanka je vanj zaklenila ključe.

Nesreči v gozdu

Ob 8.59 se je pri delu v gozdu, pri naselju Podgorje ob Sevnični, občina Sevnica, poškodovala krajanka. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so pomagali reševalcem pri oskrbi ponesrečenke in pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP ZD Sevnica so poškodovano osebo odpeljali v bolnišnico Celje.

Ob 14.18 se je v bližini kraja Dole pri Polici proti Lipoglavu v občini Grosuplje občan v gozdu pri podiranju drevesa poškodoval nogo. Gasilci PGD Polica so prenesli poškodovanca na cesto, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Ljubljana in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Tokrat se je treslo pri Šentjerneju

Agencija RS za okolje, Urad za seizmologijo in geologijo sporoča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili v sredo ob 13.24 uri šibek potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 72 km vzhodno od Ljubljane, v bližini Šentjerneja.

Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 0,7. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Potres so čutili posamezni prebivalci Kostanjevice na Krki.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava