odbojka

Prav vsi nizi dramatični

26.3.2015 | 08:30 | STA, M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - Odbojkarji Krke so v povratni tekmi četrtfinala 1. DOL za moške v ŠD Marof premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (23, 27, 28). Dvoboj med Panvito Pomgrad in Krko se je nepričakovano zavlekel. Potem ko so Prekmurci kljub neprepričljivi igri gladko dobili prvo tekmo in obljubljali boljšo predstavo v Novem mestu, se to ni zgodilo. Na njihovo nesrečo so bili Novomeščani še bolj razpoloženi, posledica pa je njihova zmaga. Ta je bila gladka sicer le na prvi pogled, v resnici pa so bili prav vsi nizi dramatični in izenačeni praktično od začetka do konca. Svoje priložnosti so imeli tudi Sobočani, toda niso jih izkoristili, zato bodo morali polfinale loviti na sobotni tretji tekmi. Goste je v prvem nizu veliki meri "udarila" še poškodba njihovega najboljšega sprejemalca Dejana Pelemiša (zamenjal ga je Blaž Ajlec), ki je zaradi bolečin v kolenu vprašljiv tudi za sobotno tekmo.

"Naš cilj, ko smo se uvrstili v modro skupino, je bil, da naredimo eno presenečenje, da premagamo eno od naših štirih najboljših ekip. Takrat nam tega ni uspelo, zdaj smo to naredili še v bolj pravem trenutku. Da premagaš Panvito, moraš igrati res dobro. In to mi danes smo, mislim, da smo najbrž odigrali celo najboljšo tekmo v sezoni. Vsi elementi so bili na visoki ravni, posebno pa je navdušil naš blok. In pa seveda borbenost in koncentracija, ki sta nam v zadnjih tekmah manjkali. Je pa res, da nam je pomagala tudi poškodba Pelemiša, ta se mu vleče že 14 dni, pri enem od doskokov pa so bile bolečine prehude. Ne verjamem, da bo lahko v soboto igral. Mi pa bomo v Murski Soboti storili vse, da še enkrat presenetimo, bo težko, a možnosti obstajajo," je bil po tekmi včeraj  navdušen domači trener Nejc Rojc.

Njegovi fantje so res pokazali odlično predstavo, še posebno pa je navdušila njihova mirnost v končnicah. V prvem nizu so sicer dolgo časa vodili s točko ali dvema prednosti, povedli so tudi s 17:14, s štirimi zaporednimi točkami pa so pobudo in vodstvo prevzeli gostje. A le do izida 21:22, takrat so domači dvignili raven zbranosti in prišli do vodstva z 1:0.

Zelo podoben je bil potek drugega niza. Domači so vodili s 15:12, nato pa je Panvita naredila preobrat in povedla s 16:18. A prvo zaključno žogo so si priigrali domači, nato so dve imeli gostje, toda v pravem trenutku sta prišla bloka Martina Kosmine in Mihe Bregarja, tako da so domači niz dobili z 29:27.

V tretjem nizu, v katerem se je zaradi poškodbe Pelemiša v napadu zelo obremenjeni Aljoša Bogožalec povsem razigral, je Krka že vodila s 23:19, toda nato zašla v krizo. Po dobrih sprejemih servisov Jerneju Deteli nikakor ni mogla uspešno zaključiti napada, tako da so Prekmurci dosegli pet točk zapored, s tem pa tudi prišli do zaključne žoge. Niso jo izkoristili, tako kot ne tudi naslednjih, zato pa sta bila na drugi strani uspešnejša Bregar in Gašper Pucelj, ki sta svoji ekipi z blokoma zagotovila zmago.

Krka - Panvita Pomgrad 3:0 (23, 27, 28)

* Dvorana Marof, gledalcev 130, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanović (Komenda).

* Krka: Brulec 16, Ožbalt, Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 14, Bevc, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Pucelj 2, Bregar 12, Klobčar, Turk 8.

* Panvita Pomgrad: Ajlec 4, Ratkai, Pavlović 6, Pelemiš 1, Detela 9, Vrabl, Fridrih, Flisar 8, Bogožalec 24, Grabar, Drvarič 1.

Izidi drugih tekem četrtfinala 1. DOL za moške in prve tekme za obstanek:
- četrtfinale:                                          izid v zmagah
Fužinar Metal - ACH Volley        0:3 (-11, -18, -17)        0:2
Lunos Maribor - Calcit Volleyball 0:3 (-18, -19, -13)        0:2
Astec Triglav - Salonit Anhovo    0:3 (-17, -23, -21)        0:2
Krka - Panvita Pomgrad            3:0 (23, 27, 28)           1:1
- za obstanek:
Go Volley - SIP Šempeter          3:2 (12, -22, -21, 17, 12) 1:0

‹ nazaj

Komentarji (1)

26.3.2015OceniKristjan 
Bravo za celotno ekipo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava