mladi dopisnik

4. mini olimpijada v Otroškem vrtcu Metlika

26.3.2015 | 11:15 | kolektiv Otroškega vrtca Metlika

4. mini olimpijada v Otroškem vrtcu Metlika
4. mini olimpijada v Otroškem vrtcu Metlika
4. mini olimpijada v Otroškem vrtcu Metlika

Metlika - V Otroškem vrtcu Metlika smo v četrtek, 19. marca, za predšolske otroke organizirali 4. mini olimpijado. Na tekmovanju se je pomerilo pet skupin predšolskih otrok iz belokranjskih vrtcev: Semič, Dragatuš, Vinica, Črnomelj in Metlika.

Otrokom smo ponudili aktivnost, ki jim je omogočila možnost skupnega sodelovanja, druženja in spoznavanja ter osvajanja osnovnih prvin različnih športnih disciplin.

Vse goste je na vratih vrtca toplo pričakala naša maskota Metka. Nato so ob zvokih koračnice dijaki Srednje vzgojiteljske šole Metlika, skupaj z otroki iz vrtca Metlika, na prizorišče prinesli olimpijsko zastavo. Podžupanja Občine Metlika, Anica Kopinič, ravnateljica Otroškega vrtca Metlika, Marijanca Kolar, in ravnateljica vrtca Doga - Turčija, Belkis Yesilyurt, so slovesno dvignile olimpijsko zastavo. Po uvodnem pozdravu in spodbudnih besedah ravnateljice in podžupanje se je tekmovanje začelo.

Tekmovalci so tekmovali v štirih disciplinah. Tekli so čez in pod ovirami, s samokolnico vozili žoge, se vlekli na prevlekah in se vozili z avtomobili poganjalčki. Navijači so vse nastopajoče športno spodbujali. Za njihov trud se jim lepo zahvaljujemo.

Vsi tekmovalci in njihove mentorice so bili za sodelovanje nagrajeni z medaljami in priznanji. Prireditev smo zaključili s himno.

Pripravili pa smo tudi vmesni spremljevalni program. Z zanimivo akrobatsko točko se je predstavil mlad belokranjski akrobat Dominik Starašinič. Živahno so odplesali plesalci Plesnega studia NM iz Novega mesta. Dijakinje Srednje šole Metlika so se predstavile s plesno navijaško točko.

Žejnim in utrujenim tekmovalcem smo na koncu ponudili prigrizek. Prigrizke za tekmovalce so nam donirala podjetja Mercator d. d., Ljubljanske mlekarne d. d. in Žito d. d. Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo.

Za dobro organizacijo se zahvaljujemo vzgojiteljici Saši Štubljar. Zahvale gredo tudi ostalim delavcem vrtca, ki so pomagali pri izvedbi prireditve, tekmovalcem in njihovim vzgojiteljicam, mladim plesalcem iz Plesnega studia Novo mesto in plesalkam Srednje šole Metlika. Lepo se zahvaljujemo tudi dijakom 3. b letnika Srednje šole Metlika za pomoč pri pripravi ter izvedbi naše prireditve.

Prihodnje leto se zopet vidimo!

‹ nazaj

Galerija (22)

Mini olimpijada - 01
Mini olimpijada - 02
Mini olimpijada - 03
Mini olimpijada - 04
Mini olimpijada - 05
Mini olimpijada - 06
Mini olimpijada - 07
Mini olimpijada - 08
Mini olimpijada - 09
Mini olimpijada - 10
Mini olimpijada - 11
Mini olimpijada - 12
Mini olimpijada - 13
Mini olimpijada - 14
Mini olimpijada - 15
Mini olimpijada - 16
Mini olimpijada - 17
Mini olimpijada - 18
Mini olimpijada - 19
Mini olimpijada - 20
Mini olimpijada - 21
Mini olimpijada - 22

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava