gospodarstvo

Cerod 2 manjši in (le) z lastnim denarjem?

26.3.2015 | 11:45 | B. B.

Foto: T. J. G., arhiv DL

Foto: T. J. G., arhiv DL

Novo mesto - Končne odločitve o usodi projekta Cerod 2 svet županov včeraj še ni sprejel. To naj bi se zgodilo v naslednjih nekaj tednih, do takrat pa mora družba Cerod pripraviti različne investicijske scenarije dokončanja projekta. Ena od možnosti, ki se ponuja, je tudi zmanjšanje obsega bodočega obrata za obdelavo odpadkov in financiranje zgolj z lastnimi sredstvi.

Kot je znano, nova finančna perspektiva EU denarja za področje odpadkov ne predvideva. Družbeniki so se včeraj sešli, ker je novomeška občina januarja začasno ustavila vsa dela glede Ceroda 2, ki še vedno nima gradbenega dovoljenja, čeprav se rok za financiranje izteče konec leta. Prvotni projekt predvideva izgradnjo MBO s kapaciteto 41 tisoč ton odpadkov na leto, vreden pa je 27 milijonov evrov brez davka. Konzorcij Helector-Riko, izvajalec del, je doslej opravil večino projektiranja v vrednosti približno dva milijona evrov. Kot smo poročali, del tega še ni plačan in konzorcij bo denar terjal po sodni poti.

‹ nazaj

Komentarji (2)

26.3.2015Ocenib rsničan 
Vam svetujem da zaprete ker se pripravlja kolektivna tožba s strani krajanov in odškodninski zahtevki tako da bolje da zaprete ker bodo zahtevki zelo zelo visoki svetujem zaprite..........na koncu boste itak moral zapret in plačat odškodnine samo v info zastopa tisti ki je zaprl Trboveljsko cementarno samo tukaj ne bo trajalo toliko časa ker so stvari bistveno bolj jasne in določljive. ZAPRITE ČIM PREJ..
1.4.2015Ocenismeti so naše dobrine 
Evo tako se dela: http://www.mladina.si/165389/svedska-uvaza-smeti/

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava