dolenjska

AMD ima novo vodstvo, dosedanji predsednik Bogataj ovaden

26.3.2015 | 12:55 | B. B.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv Lokalno.si)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv Lokalno.si)

Novo mesto - Na burni volilni skupščini Avto moto društva Novo mesto so člani, zbralo se jih je več kot sto, včeraj izvolili novo vodstvo. Novi predsednik je postal Jože Brulc, za ta položaj pa se je potegoval še Uroš Bogataj, sicer sin dosedanjega predsednika Rudolfa Bogataja.

Na skupščini je bilo na račun prejšnjega vodstva slišati kup očitkov o nepreglednem in nezakonitem poslovanju ter o več 100.000 evrov visoki izgubi oz. dolgovih.

Po javno dostopnih podatkih so se letni prihodki AMD Novo mesto od leta 2010 do konca leta 2013 s 110.000 evrov zmanjšali na 59.000. Samo prihodki od članarine so v teh letih s 64.000 padli na 25.000 evrov.

Tudi družba Avto moto d.o.o., ki jo je leta 1993 ustanovilo AMD Novo mesto, posluje z izgubo. V letih 2011, 2012 in 2013 so je pridelali za skoraj sto tisočakov, prihodki družbe, ki jo vodi še en sin Rudolfa Bogataja, Rudi Bogataj, pa so z dobrega pol milijona v letu 2010 padli na vsega 43 tisočakov leta 2013. Avto moto d.o.o. je že več let tudi na seznamu davčnih dolžnikov, trenutno v kategoriji dolžnikov z od 50 do 100 tisoč evrov dolga.

Na skupščini društva, kjer so člani s prepričljivo večino izvolili novo vodstvo, je bilo govora tudi o kazenskih ovadbah. Kot so nam danes potrdili na PU Novo mesto, so novomeški kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto že podali kazenske ovadbe zoper odgovorni osebi društva in podjetja zaradi kaznivih dejanj izneverjenja, poslovnih goljufij in kršitev temeljnih pravic delavcev.

Več v naslednji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (33)

26.3.2015Ocenidarc  
Bilo je res zelo zanimivo
27.3.2015Ocenimiha 
Ja se vidi kako je potekalo: http://www.dolenjskanews.com/video-precej-tajne-volitve-amd-nm/ . Kao prepričljiva večina....
27.3.2015OceniJoze 
volitve so bile netransparentne in veliko ljudi bi bilo clan amd nm kakor zahteva statut prste vmes ima amzs ki si ze dolgo casa zeli postaviti bazo ker nikjer ni dobil dovoljenja vsi novo izvoljeni clani so zaposleni na amzs sedaj ali pa so bili prej...
27.3.2015Ocenidarc 
jože, miha..... v novem vodstvu je kar nekaj članov, ki so bili zaposleni na AMD novo mesto kot inštruktorji vožnje in poznajo poslovanje dosedanjega vodstva zelo dobro, saj je iz AMD-a nastalo družinsko podjetje, zato je zadnji čas, da se tej stvari pride enkrat do dna, je pa res, da bo imela policija in kriminalisti še veliko dela, saj je podanih kar nekaj ovadb.... me pa zanima, zakaj simpatizerji starega vodstva niste bili prisotni ob razglasitvi volilnih rezultatov in naprej o podanih finančnih poročilih o dosedanjem poslovanju - scenarij za kriminalko....
27.3.2015OceniJoze 
Darc v novem vodstvu sta dva instruktorja en niti nima veljavnega clanstva in ni upraviceno na tem mestu drugi pa ima na sebi vec kazenskih obtozb spolnega nadlegovanja, podanih kar nekaj ovadb, koliko; zakaj; gdaj; taksne obtozbe so zrele za tozbo... Sicer bo cas pokazal in ne govori stvari ki si jih prebral v medijih in dejanskega stanja ne poznas!!
28.3.2015Oceni darc 
jože, čas bo res pokazal kako stvari stojijo, ti očitno nisi bil prisoten ko so brali finančno poročilo
28.3.2015OceniPRAVICA 
NORO AMZS je dela,poglejte Mihov posnetek.
28.3.2015OceniPRAVICA 
Volitve ?Od kdaj visoki funkcionar AMZS popisuje članstvo in deli Glasovnice ?Družinsko podjetje ? A je inštruktor ,ki ima kazenske ovadbe zaradi spolnega nadlegovanja tudi družinski član ?Kje hudiča je bil NADZORNI ODBOR 30 LET ? Upravni odbor je sprejemal stvari ! Torej so odgovorni vsi od 1 do zadnjega !
28.3.2015OceniPRAVICA 
PA ŠE TOLE NE GOVORITE ČE NE VESTE !
28.3.2015OceniPRAVICA 
Ja kar poglejte Mihov prispevek ! Volitve ? ADIJO PAMET. Od kdaj VISOKI FUNKCIONAR AMZS POPISUJE PRISOTNOST ČLANSTVA z imenom in priimkom IN DELI GLASOVNICE ? OD KDAJ se GLASOVNICE IZPOLNJUJEJO V GRUPAH NA STENI ?Od kdaj SE NA VOLITVAH TALAJO LISTKI NA KATERIH JE NAPISANO KOGA VOLITI ,KOT JE POČEL AMZS ?DRUŽINSKO PODJETJE?A je inštruktor,ki ima zaradi spolnega nadlegovanja kazenske ovadbe (zaradi tega na Amd več ne dela in se je obrnil proti njim ) tudi družinski član ? Kje je bil NADZORNI ODBOR 30 LET ? VSE JE POTRJEVAL UPRAVNI ODBOR kje so zdaj ti ODGOVORNI IN POŠTENI LJUDJE ? KO SE KOZAREC Z MARMELADO SPRAZNE,JE NAJBOLJE OBRNITI HRBET , SI OBRISATI PRSTE IN NAMOČITI TISTEGA ,KI SE GA JE ZMANIPULIRALO DA GA JE ODPRL ! Ja dragi moji NE GOVORITE ,ČE NE VESTE !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava