dolenjska

V Šentrupertu odstopili trije svetniki

27.3.2015 | 07:35 | J. S.

Alojzij Gregorčič (prvi z desne), Matjaž Štrukelj (tretji z desne) in Božidar Tratar (četrti z desne) so v sredo odstopili. (Foto: J. S.)

Alojzij Gregorčič (prvi z desne), Matjaž Štrukelj (tretji z desne) in Božidar Tratar (četrti z desne) so v sredo odstopili. (Foto: J. S.)

Župan Rupert Gole (Foto: J. S., arhiv DL)

Župan Rupert Gole (Foto: J. S., arhiv DL)

Šentrupert - Potem ko je tukajšnji občinski svet na sredini seji potrdil proračun in sprejel letna programa na področju športa in kulture, so ob koncu seje trije občinski svetniki podali pisne odstopne izjave - Alojzij Gregorčič, Božidar Tratar in Matjaž Štrukelj. Župan Rupert Gole je izjave tudi sprejel.

Kot pojasnjuje Alojz Gregorčič, se je za odstop odločil predvsem zato, ker ocenjuje, da kot član občinskega sveta nima možnosti soodločanja. Pri tem izpostavlja nedavno zaprtje železniškega prehoda v Slovenski vasi, kar je bil tudi povod za njegovo odločitev. »Zaprtje prehoda je bila samovolja župana, saj je podal soglasje Slovenskim železnicam brez vednosti občinskega sveta,« pojasnjuje. Ob tem dodaja, da so pri obravnavi proračuna ugotavljali tudi nekatere netransparentnosti pri oblikovanju občinskih podjetjih, predvsem v povezavi z nastajajočim lesno-predelovalnim centrom, še pravi.

Matjaž Štrukelj je o razlogih za odstop dejal, da je izgubil zaupanje pri oblikovanju proračuna za leto 2015. Božidar Tratar pa pojasnjuje, da je ocenil, da ne bi mogel vplivati na morebitno prodajo Energetike Šentrupert, ki ji nasprotuje, ob tem je prav tako nasprotoval zmanjševanju sredstev za kmetijstvo v letošnjem proračunu.

Župan Rupert Gole pravi, da imajo svetniki pravico do svoje odločitve, podrobneje pa bodo dogajanje v Šentrupertu in nadaljnje postopke predstavili v prihodnjih dneh.

‹ nazaj

Komentarji (10)

27.3.2015—   (1) (1)Ocenidusan 
Sej se ve da v Šentrupertu vlada mehka diktatura (samoodločanje župana in to na miren, prefinjen način), ampak Šentruperčani moramo vedet da nam je ta diktatura prinesla več kot smo imeli prej v 50 tih letih. 200 občin bi bilo veselih da imajo takega župana. Poglej samo uboge Trebanjčke. Prav da poveste svojo voljo ampak glejte na zadevo z več plati.
27.3.2015Ocenisosed 
@dusan prvo bi blo dost samo pol občin od sedanje številke,zapufan ste pa tko k večina občin,edin pohvalno je to,da ste na razpisih uspešen tle pa vse pohvale.....
27.3.2015Ocenisosed 
@dusan prvo bi blo dost samo pol občin od sedanje številke,zapufan ste pa tko k večina občin,edin pohvalno je to,da ste na razpisih uspešen tle pa vse pohvale.....
27.3.2015Ocenitastar 
Zaprtje železniškega prehoda že ne more biti v interesu krajanov, ki so ga uporabljali desetletja. Verjamem pa, da je v osebnem finančnem interesu Ruperta in tistega, ki bo tam gradil. Zato pa zadeva ni prišla na Občinski svet.
27.3.2015Ocenianonymous 
Ne vidim, kako bi lahko zaprtje prehoda bilo v "osebnem finančnem interesu Rupert"? Lahko to prosim podrobneje obrazložiš? Mimogrede, v članku je omenjena "morebitna prodaja Energetike Šentrupert". To drži, je res kaj na tem, ali se samo nekomu nekaj zdi?
27.3.2015Ocenijusk 
Župan pa ja ima izkušnje s prodajo zemljišč. Kdo je že (pre)prodal zemljo za eno izmed trgovin v Trebnjem?
27.3.2015Ocenitastar 
No, če nekomu zrihtaš gradbeno dovoljenje tam, kjer je bilo prej (detletja) zaradi prehoda čez železnico to nemogoče, potem verjetno lako pričakuješ od zainteresiranega tudi kak bonbonček.
28.3.2015Oceniopazovalec 
Mogoče imate v Šentruprtu energetiko urejeno ampak center mate nikakav, ceste nikakve in smotrno je malo uravnotežiti razvoj ne da skoraj do lastnega doma ne moreš bi bilo bolje d aje makadam da o kamionih sploh ne govorimo, do plaste se prebijam kot čez đunglo d akoga ne pošlajsam in če je to to potem ste na napačni poti dolgoročno občani pa s evprašte kaj vi osebno imate od občine ka rja z vidim skoraj nič mislim da os tukaj individualni interesi preveliki pamet v glavo d ane bo prepozno.
28.3.2015Ocenipolde 
Vsaka čast svetnikom,Žalostno je to da se nepravilnosti občinskih uprav in županov izraža na tak način ,je pač tako da so svetniki po večini samovšečneži in stroji za dvigovanje rok.Zato pa je tako težko dobiti pri kandidiranju delavne in pametne kandidate.
29.3.2015 1 (2) (1)OceniTakole to gre 
Vsak, še tako dobronameren vodja, se slej ko prej preveč vživi v vlogo vodje. Počasi postaja vse bolj prepričan v svojo vsemogočnost, začnejo ga motiti drugi pogledi in mnenja. Še vsi vodje, ki sem jih poznal in so bili dolga leta na enaki funkciji, so doživeli to spremembo. Resno dvomim, da je Rupert kaj drugačen. Je pa po drugi strani treba vedeti, da je napredek kraja možen le ob pametnem županu, ki je bolj kot ne samodržec. Definitivno je res, da preveč demokracije razprši ustvarjalno energijo in denar na tisoče drobnih delcev, ki suma sumarum za napredek kraja ne pomenijo nič. Zato je najboljši recept, da samodržec recimo v dveh mandatih postavi zdrave temelje in konsolidira stanje, potem pa prepusti krmilo komu drugemu. Le da je takšnega izklopa zmožnih izjemno malo ljudi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava