kronika

Zaradi plinskega olja na cesti avto na streho

27.3.2015 | 07:05 | M. K.

Zaradi plinskega olja na cesti avto na streho

Na cesti Bič–Sela pri Šumberku, občina Trebnje, je bilo včeraj popoldne nekaj pred tretjo uro razlito plinsko olje. Zaradi spolzkega cestišča je osebno vozilo zdrsnilo s ceste na njivo in obstalo na strehi. Poškodovanih ni bilo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj prometne nesreče, usmerjali promet, postavili avto na kolesa, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. Skupaj z dežurnim delavcem Komunale Trebnje so postavili pivnike ter očistili cestišče na celotni relaciji onesnaženja. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 18.05 uri so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali na Tovarniški ulici v Krškem, kjer je iz napeljave za gorivo tovornega vozila za prevoz nevarnih snovi po cestišču izteklo pogonsko gorivo. Gasilci so kraj dogodka protinaletno in protipožarno zavarovali, iztekle tekočine v dolžini okoli sto metrov posuli z vpojnimi sredstvi in očistili cestišče. Prav tako so vozniku pomagali pri odpravi težave z inštalacijo. Obveščene so bile pristojne službe.

Dimniški požar

Ob 13.28 so v Hrovači v občini Ribnica zagorele saje v dimniku objekta. Na kraj so odšli gasilci PGD Ribnica, ki so pregledali objekt, dimnik ohladili ter prepovedali lastniku kurjenje do pregleda dimnikarja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava