gospodarstvo

Klubom s Krkinim imenom na voljo tudi himna

27.3.2015 | 09:05 | M. M.

Medse so letos povabili tudi 47 mladih športnikov. (Foto: Krka)

Medse so letos povabili tudi 47 mladih športnikov. (Foto: Krka)

Novo mesto - V Krki so včeraj že devetič organizirali tradicionalno srečanje s svojimi sponzoriranci. S predstavniki klubov, društev in ustanov vsako leto izmenjujejo dobre prakse in jih seznanijo s poslovanjem in drugimi dejavnostmi podjetja. Ker se zavedajo, da je vrednote za kakovostno in zdravo življenje nujno prenašati na nove generacije, so letos na srečanje povabili tudi 47 mladih, uspešnih predstavnikov klubov in društev. Za Krkine klube so pripravili Krkino športno himno, ki jo bodo lahko uporabljali kot spodbudo za tekmovalce in navijače.

Tudi letos je prisotne pozdravil predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, ki je na kratko predstavil poslovanje podjetja in zagotovil, da bo Krka tudi v prihodnje v svoje strateške cilje vključevala skrb za razvoj družbenega okolja.

Predstavniki klubov in društev ter drugi Krkini sponzoriranci so prisluhnili tudi predavanjem, med drugim so jih seznanili z bližajočo se dobrodelno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki bo pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas aprila potekala že četrtič zapored. S to akcijo se je duh prostovoljstva med krkaši še bolj razširil.

Od atletov in planincev do teatra in otrok

Med vidnejšimi športnimi klubi, ki jih v Krki sponzorirajo že vrsto let, so Atletski klub Krka, Golf klub Grad Otočec, Karate klub Krka Šentjernej, Kegljaško društvo Krka Novo mesto, Konjeniški klub Krka Grm Novo mesto, Košarkarski klub Krka, Moški odbojkarski klub Krka, Moški rokometni klub Krka, Namiznoteniški klub Krka, Nogometni klub Krka, Planinsko društvo Krka Novo mesto, Smučarsko društvo Krka Rog, Šahovsko društvo Krka, Teniški klub Krka, Ženski nogometni klub Krka, Trim klub Krka, Ženski odbojkarski klub Novo mesto, Ženski rokometni klub Krka, Ženski košarkarski klub Novo mesto in Kolesarski klub Adria Mobil.

Omogočajo tudi delovanje kulturnih ustanov. Novomeško gledališče Anton Podbevšek teater podpirajo že od njegove ustanovitve, podpirajo pa tudi Glasbeno šolo Marjana Kozine, Dolenjski muzej, Pihalni orkester Krka, Galerijo Božidarja Jakca, Kulturno-umetniško društvo Krka in druge.

Desetletja podpirajo delovanje novomeškega društva Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, Osnovne šole Dragotina Ketteja, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, in Doma starejših občanov Novo mesto.

Sodelujejo pa tudi pri nekaterih velikih nacionalnih športnih dogodkih, kot so planiški poleti, so zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Galerija (1)

Klubom s Krkinim imenom na voljo tudi himna

Komentarji (4)

27.3.2015Ocenikekec 
ZELO SLABA GALERIJA, ALI PA JO SPLOH NI!
27.3.2015Ocenikekec 
ZELO SLABA GALERIJA, ALI PA JO SPLOH NI!
27.3.2015 2 (2) (0)Ocenišportnik 
Še dobro da imamo Krko, saj bi v nasprotnem večina klubov zamrla... Revoz pa čisto po francosko...
27.3.2015OceniJean marie patrick 
sej mamo pevsko društvo. pa v metanju pikad smo tut dobri. kva b š rt?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava