bela krajina

Občina ne namerava plačati prestavitve bazne postaje

27.3.2015 | 13:05 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Občina ne namerava plačati prestavitve bazne postaje
Občina ne namerava plačati prestavitve bazne postaje
Občina ne namerava plačati prestavitve bazne postaje

Črnomelj - Črnomaljski občinski svetniki so imeli včeraj peto sejo v tem mandatu. 22 točk dnevnega reda so predelali v treh urah in pol. Precej časa so se zadržali pri informaciji glede uvedbe digitalnega radijskega sistema (GSM-R) na slovenskem železniškem omrežju.

Za lokacijo bazne postaje v Petrovi vasi iščejo ustrezno lokacijo, medtem ko so jo na železniški postaji v Črnomlju že postavili. Svetniki niso razumeli, kako je bilo to mogoče, saj je kar 51 lastnikov omenjenega zemljišča, ki pa – razen Slovenskih železnic – o gradnji niso vedeli ničesar. Investitor je stolp sicer pripravljen prestaviti na drugo lokacijo, a na stroške občine. Svetniki pa so sprejeli sklep, da se ne strinjajo s prevalitvijo stroškov morebitne prestavitve bazne postaje v Črnomlju na drugo, primernejšo lokacijo. Kot je dejala županja Mojca Čemas Stjepanovič, občina ni ne naročnik ne izvajalec projekta GSM-R in tudi ni umeščala baznih postaj v prostor. Prav zaradi tega umeščanja pa je prebivalstvo zelo nezadovoljno, zato je začelo ustanavljati civilne iniciative.

Sprejeli so tudi poročila o delu oz. poslovanju Knjižnice Črnomelj, Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Medobčinske inšpekcije in redarstva občin Bele krajine in Razvojno informacijskega centra Bela krajina. Zlasti na slednjega je letelo več pripomb, a so svetniki na koncu dvignili roko pri vseh točkah.

Prav tako so sprejeli predlog za izdajo zaključnega računa lanskega občinskega proračuna. Strinjali so se tudi, da spremenijo odlok o podaljšanem delovnem času gostinskih obratov in kmetij, na katerih opravljajo gostinsko dejavnost. Medtem ko so doslej gostinski obrat lahko odprli ob 6. uri zjutraj, ga bodo po novem lahko že uro prej

‹ nazaj

Galerija (7)

IMG_4072_1_1
IMG_4073_2_1
IMG_4074_3_1
IMG_4075_4_1
IMG_4076_5_1
IMG_4077_6_1
IMG_4078_7_1

Komentarji (6)

28.3.2015–1   (0)   (1)   Ocenisemčar 
Kaj iz semiških zasedanj občinskega sveta pa nič. V tem mandatu še nič. Tako selektivno in pomanjkljivo informiranje je VZROK, da BOM ODPOVEDAL TUDI DOLENJSKI LIST.
28.3.2015–1   (0)   (1)   Ocenianonimus 
mnenje nekoga, ki prihaja v Črnomelj bolj poredko: naredite prosim preboj in naredite nekaj dobrega za občino. Županja mora pod nujno sestavit ekipo močnih ljudi, ki naj potegnejo voz iz blata. Črnič v Ric je najbrž dober za turizem - na tem nivoju tudi vzdržuje sistem, vse ostalo je na silo. Ekipa mora bit strokovno močna, ne ukalupljena. Samo tako se lahko pride do uspeha, županja pa do naslednjega mandata. Zelo jo cenim in ji to privoščim.
31.3.2015–1   (0)   (1)   OceniResnica 
RICu čestitam za odlično delo v 2014. Število investicij je večje kot pričakovano in uspešno se je črpalo sredstva. Črnič se je ponovno izkazal kot odlični direktor čez katerega ni kaj dosti za nergati. Veliko boljši kot kdorkoli drug. RIC se zdi edina resna institucija na katero se lahko investitor v tej občini obrne. Vse ostalo, z občino na čelu, pa šala brez primerjave. Čestitke!
31.3.2015–1   (0)   (1)   OceniKorl 
Zakaj dovoljujete komentarje ki osebno diskreditirajo ljudi? Zakaj dovolite napade na ljudi?
7.4.2015Ocenišala leta 
Resnica to pa je šala leta. Ali mogoče vse to satirično misliš? Kajti vse od navedenega je daleč od resnice. Se kar ne morem nehat smejat. Dobra šala.
7.4.2015Oceniizven teme ! 
In kaj ima gornje modrovanje v komentarjih, s prestavitvijo stolpa ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava