gospodarstvo

Razpis za gradnjo akumulacije HE Brežice so podaljšali in ne ponovili

27.3.2015 | 19:30 | STA, M. M.

Gradbišče HE Brežice (Foto: M. L., arhiv DL)

Gradbišče HE Brežice (Foto: M. L., arhiv DL)

Krško, Brežice - Krško javno podjetje Infra se je v zvezi s postopkom oddaje javnega naročila za gradnjo akumulacijskega bazena z visokovodnim razbremenilnikom za hidroelektrarno (HE) Brežice, ki je bil objavljen novembra lani, na podlagi naknadno pridobljenih pravnih mnenj odločilo, da razpisa ne ponovi, temveč da rok za oddajo ponudb podaljša.

Iz podjetja Infra, ki je zadolženo za infrastrukturna dela pri gradnji spodnjesavskih hidroelektrarn, so danes sporočili, da so se glede na mnenja pristojnih ustanov in proučitve možnosti nadaljevanja postopka, odločili, da z osnovnim postopkom nadaljujejo tako, da podaljšajo rok za oddajo ponudb. Javno odpiranje ponudb bo tako 8. aprila in ne 5. maja, kot bi bilo v primeru ponovitve razpisa.

Direktor Infre Vojko Sotošek je pojasnil, da so se naknadno tako odločili, da bi čim bolj skrajšali roke za izbiro izvajalca in čim prej začeli z deli. Po prvotnih načrtih bi se namreč morala ta začeti že aprila.

V Infri so se sicer sprva, kot so povedali v sredo, odločili, da bodo zaradi zahtev državne revizijske komisije razpis za gradnjo akumulacijskega bazena z visokovodnim razbremenilnikom za HE Brežice ponovili. S tem pa bi pri njegovi gradnji prišlo do novega zamika.

V pravni službi Infre so tudi povedali, da so za omenjeni, v začetku novembra objavljeni infrastrukturni razpis dobili dve ponudbi in tri revizijske zahteve ponudnikov ter drugih zainteresiranih. Državna revizijska komisija pa je po preteku roka za odgovor in njegovem podaljšanju revizijskim zahtevkom ugodila in glede nekaterih določil zahtevala natančnejšo navedbo.

Razpisno dokumentacijo so tako v določenih določilih popravili in razpis po pridobljenih novih pravnih mnenjih danes podaljšali.

Kot je znano, je Infra za novembra objavljeni razpis dobila ponudbi ljubljanskega Rika, ki je ponudil izvedbo za nekaj manj kot 70 milijonov evrov brez davka, in skupine ponudnikov z vodilnim partnerjem CGP iz Novega mesta - v skupini so še krški Kostak in velenjski RGP, katere ponudbena vrednost brez davka je znašala nekaj manj kot 78 milijonov evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava