posavje

Občinski svet znova zavrnil predlagano ceno

27.3.2015 | 17:00 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Krško - Poročali smo, da so svetniki in svetnice krškega občinskega sveta županu Miranu Stanku na zadnji redni seji (ta je bila prejšnji teden) naložili dodatna pogajanja o ceni za nakup zemljišča in nepremičnine za gradnjo nove Valvasorjeve knjižnice. S prodajalko Ano Komočar je bila sprva dogovorjena cena v višini 185.000 evrov, kar je bilo po mnenju občinskega sveta preveč. Z zadnjimi pogajanji s prodajalko je župan izposloval nižjo ceno v višini 181.800 evrov.

O zadnji ceni so sklepali na današnji korespondenčni seji, a tudi te svetniki in svetnice niso potrdili. Na vprašanje, kaj sedaj to pomeni za usodo gradnje nove knjižnice, nam je direktorica krške občinske uprave Melita Čopar pojasnila, da sklep ne pomeni propada projekta gradnje.

Gre le za to, da bodo morali znova preveriti situacijo, se pogovoriti s projektantom in upoštevati tudi novo zakonodajo, ki nalaga gradnjo energetsko varčnih objektov. Po obstoječem načrtu gradnje namreč knjižnica, kakršna je bila načrtovana v preteklosti, ne ustreza standardom energetsko varčnega objekta. Nova knjižnica torej bo, kdaj in kakšna bo, pa je trenutno nemogoče napovedati, nam je še pojasnila Čoparjeva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava