gospodarstvo

Najboljša zaposlovalka že tretjič novomeška Krka

27.3.2015 | 14:30 | M. M.

Foto: Anže Furlan, Dnevnik

Foto: Anže Furlan, Dnevnik

Ljubljana, Novo mesto - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak je sinoči na Ljubljanskem gradu podelila priznanja najboljšim zaposlovalcem preteklega leta. V kategoriji velikih podjetij je zmaga pripadla novomeški Krki, priznanje pa je prevzel predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič.

V kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju List iz Ljubljane, v kategoriji srednje velikih podjetij pa Plastiki Skaza. Priznanje za zlato prakso je prejelo podjetje Eltec Petrol, in sicer za sistematično odkrivanje in razvoj ´mladih upov´.

Slavnostne razglasitve so se udeležili tudi predsednik države Borut Pahor, mladi up leta 2014 Manca Rupnik ter nastopajoči gostje, kontratenor Žiga Lakner in flamenko skupina CoraViento, so sporočili organizatorji, tj. Dnevnik.

V izboru Zlata nit 2014 je sodelovalo 83 podjetij – 43 malih, 28 srednje velikih in 12 velikih (razvrščenih po velikosti na podlagi podatkov GVIN iz l. 2013). Med finalisti je bila pri srednje velikih podjetjih tudi novomeška Mikrografija, pri velikih pa Adria Mobil, a je priznanje, kot omenjeno, prejela Krka. V utemeljitvi nagrade so zapisali: "Krka je razvojno, konkurenčno multinacionalno podjetje. Posluje po načelih vizionarskega podjetja, ´ustvarjenega, da traja´. V podjetju je prisotna kultura neprestanega napredka – ´biti vedno boljši´, stalno spraševanje: kaj lahko naslednjič naredimo bolje? Družba je usmerjena na trg in se obenem zaveda pomena posameznika in njegove vključenosti ter odnosov, ki kolektiv povezujejo v celoto. Jasno je izražen celovit pristop k razvoju ljudi, med katerimi ima več kot 60 odst. zaposlenih fleksibilen delovni čas. Tržna uspešnost podjetja izvira iz visokih motivov zaposlenih, njihove predanosti in naravnanosti k uspehu – za vse deležnike, ne le lastnike. Na videz izredno tradicionalni pristopi, temelječi na znanju in modrosti, ki so obenem nadvse napredni, dajejo izjemne rezultate: dodano vrednost v višini skoraj 99.000 evrov na zaposlenega in letni dobiček 164,7 milijona evrov."

Krka je bila sicer letos tudi eden izmed finalistov pri izboru Zlata praksa.

‹ nazaj

Komentarji (1)

3.4.2015–1 (0) (1)Ocenilol 
super

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava