dolenjska

Svetniki dali soglasje EDŠ za posojilo za dodatno opremo

29.3.2015 | 19:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Na seji občinskega sveta.

Na seji občinskega sveta.

Šentjernej - Svetniki so na zadnji seji sprejeli poslovni plan Komunale Novo mesto za leto 2015. Predstavila ga je Darinka Redling, o vodooskrbi in načrtih na tem področju pa je spregovoril Istok Zorko.

Janja Florjančič.

Janja Florjančič.

Janja Florjančič je svetnikom spregovorila kot predsednica Mladinskega sveta Šentjernej in predstavila osnutek Odloka o mladini. Svetniki so se odločili, da se pred drugo obravnavo odloka ta uskladi s komisijo za družbene dejavnosti. Občinski svet se je seznanil s poročilom Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice in Kostanjevica na Krki za leto 2014 ter sprejel program dela za letošnje leto, kar je predstavila inšpektorica Judita Hvala.

Svetniki so sprejeli sklep, da se v Komisijo za družbene dejavnosti imenujejo Vida Judež, Mojca Lampe Kajtna, Silvija Goršin, Simon Kajtna, Goran Kranjc in Jani Selak. V svet zavoda Zdravstveni dom Novo mesto, pri čemer je uvodno obrazložitev podal predsednik mandatne komisije Andrej Mikec, so svetniki na tajnih volitvah kot predstavnika ustanoviteljice Občine Šentjernej imenovali Jožeta Simončiča. Seznanili so se tudi s poročili o volilni kampanji organizatorjev volilne kampanje Slovenske demokratske stranke za volitve župana ter Slovenske ljudske stranke za volitve župana in občinskih svetnikov.

EDŠ tudi poroštvo občini za najem likvidnostnega kredita

Med pomembnejšimi odločitvami je bila gotovo dano soglasje javnemu podjetju Ekološka družba Šentjernej za nakup osnovnih sredstev in za najem posojila za nakup osnovnih sredstev za izvajanje gradbene dejavnosti podjetja. Svetniki so sprejeli tudi sklep, ki daje soglasje javnemu podjetju EDŠ za poroštvo Občini Šentjernej pri najemu likvidnostnega oz. revolving kredita, česar na prejšnji seji niso dali. Prej so hoteli videti pogodbe z banko.

Svetniki so na zadnji seji obravnavali še poročilo o podelitvi koncesije za opravljanje gospodarske javne službe urejanja pokopališč in pokopališke ter pogrebne dejavnosti, ki jo je še pod prejšnjim županom Francem Hudoklinom prejelo novomeško podjetje Oklešen. Sprejeli so sklep, da občinska uprava prouči vse možnosti glede postopka podelitve koncesije, pa tudi nadzorni odbor občine naj pregleda ves postopek.

Svetniki so sprejeli še pravilnik o pridobivanju, uporabi in vzdrževanju službenih vozil Občine Šentjernej.

 

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava