odbojka

Prekmurci so trepetali do konca

29.3.2015 | 08:45 | B. B./STA

Panvita Pomgrad : Krka 3:0 (21, 26, 22)

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Murska Sobota - Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tretji tekmi četrtfinala državnega prvenstva v Murski Soboti premagali Krko s 3:0 (21, 26, 22) in se z izidom 2:1 uvrstili v polfinale, v katerem se bodo merili z ACH Volleyjem.

Tretja tekma je bila zelo podobna drugi, le da so tokrat končnice nizov pripadle Prekmurcem in ne Dolenjcem kot v Novem mestu. Domači so poskušali zaigrati z Dejanom Pelemišom, ki si je v prvem nizu poškodoval koleno, a je sprejemalec hitro uvidel, da ne bo šlo, tako da ga je moral zamenjati Blaž Ajlec.

Krkaši so prišli v Mursko Soboti sicer izjemno razpoloženi in v tem duhu so tudi začeli srečanje. V prvem nizu so praktično vseskozi vodili - najvišji prednosti sta znašali ob izidih 4:10 in 13:18, a se jim nato računi vseeno niso izšli. Sobočani so se prebudili in z odličnimi začetnimi udarci oddaljili nasprotnika od mreže. Prvič so tako domači odbojkarji povedli pri 22:21, nato pa nervozni prvi niz po uspešnem napadu korektorja Aljoše Bogožalca odločili v svoj prid.

Krka je v drugem nizu spet pokazala zobe, a je nato domači servis znova naredil razliko do vodstva 16:11. Trener Krke Jernej Rojc je takrat zamenjal organizatorja igre (Gašper Pucelj/Gašper Klobčar), in Krka je Panvito ujela na 16. točki. Pucelj se je vrnil v igro, tekmeca pa sta se zatem izmenjavala v vodstvo za točko vse do izida 24:22. Sobočani niso znali zaključiti niza, po bloku domačemu sprejemalcu Jerneju Deteli je bilo spet izenačeno, tokrat na 24. točki. Po vnovičnih menjavah na obeh straneh pa je nato drugi niz na razliko v domačo korist odločili kapetan Gorazd Flisar z odličnim začetnim udarcem.

Reprezentančni bloker Uroš Pavlovič je za uvod tretjega dela nanizal kar sedem točk zapored, videti je bilo, da je upanje Dolenjcev splahnelo. Čeprav je domači začetni udarec Krki delal velike težave, so se dolenjski odbojkarji v zaključku vseeno približali na vsega dve točki razlike (18:20), več od tega pa niso zmogli.

* Športna dvorana OŠ I v M. Soboti, gledalcev 150, sodnika: Miklošičeva (Maribor) in Gril (Limbuš).

* Panvita Pomgrad: Ajlec 9, Ratkai, Pavlović 4, Pelemiš, Detela 9, Flisar 15, Bogožalec 14, Grabar, Drvarič 3, Fridrih, Vrabl.

* Krka: Brulec 16, Erpič 1, Vrhovšek, Kosmina 13, Kastrevec, Rastoder, Vesel, Pucelj, Bregar 14, Klobčar 1, Turk 5, Ožbalt.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava