kolesarstvo

Roglič najboljši hribolazec na Coppi e Bartali

29.3.2015 | 21:45 | S. G.

Primož Roglič (Foto: I. V.)

Primož Roglič (Foto: I. V.)

Novo mesto - S ciljnim vzponom na Roccapelago se je danes končala kolesarska dirka Coppi e Bartali, kategorije 2.1. V dramatičnem zaključku je bil v zadnji etapi najboljši Južnoafričan Louis Meintjes, ki je za dve sekundi premagal lanskega zmagovalca Bena Swifta. Svoj pečat na dirki so pustili tudi kolesarji Adrie Mobil.

»Po težavah z okvarami in boleznijo Marka Kumpa smo na koncu lahko zadovoljni. Primož Roglič je bil večji del zadnje etape v begu in je osvajal točke na gorskih ciljih, kar mu je prineslo skupno zmago v boju za zeleno majico. Domen Novak je zasedel skupno devetnajsto mesto in bil drugi med mladimi kolesarji, kar je zanj velik dosežek« je po dirki dejal trener Mervar Boštjan.

Ekipo so prvi del dirke spremljale težave, ki so kolesarjem onemogočile še  boljše uvrstitve. Domen Novak in Primož Roglič sta dirko kljub temu končala med prvo dvajseterico. Novak je Adrii Mobil že drugič priboril gorsko majico, ki jo je pred leti nosil Robert Kišerlovski. Med ekipami je bila Adria osma.

Na domačih tleh so sezono pričeli tudi dečki in mladinci. Nastopili so na dirki za slovenski pokal - pokal občine Tišina. Novomeščani so bili najuspešnejši v kategoriji dečkov A in B, kjer sta zmagala Jan Bevc pri dečkih A in Gal Glivar pri dečkih B. Dva dečka C sta se povzpela na zmagovalne stopničke, Jaka Turk na drugo in Anže Ravbar na tretjo. Aljaž Jarc je bil najboljši Novomeščan pri mlajših mladincih. Zasedel je četrto mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava