Nova predsednica Trsa Tomičeva, podpredsednik Marinček

30.3.2015 | 08:30

Metličanka Violeta Tomič bo TRS vodila naslednji dve leti. (Foto: M. P., arhiv DL)

Metličanka Violeta Tomič bo TRS vodila naslednji dve leti. (Foto: M. P., arhiv DL)

Gorazd Marinček (Foto: J. A., arhiv DL)

Gorazd Marinček (Foto: J. A., arhiv DL)

Slovenj Gradec - Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Slovenije (Trs) je v soboto na konvenciji za novo predsednico izvolila poslanko ZL Violeto Tomič. Potrdili so tudi načrt delovanja stranke, ki ostaja trdna koalicijska partnerica ZL in si bo še naprej prizadevala za njeno še tesnejše povezovanje in skupno nastopanje, so včeraj sporočili iz stranke Trs.

Z mesta predsednika po štirih letih odhaja Matjaž Hanžek, sicer tudi poslanec Združene levice (ZL). Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je stranko uspešno vodil od njene ustanovitve jeseni 2011, preko napornega procesa notranje graditve in oblikovanja strankine lokalne mreže, vse do oblikovanja koalicije Združena levica ter vstopa v parlament poleti 2014. "Trs vstopa znotraj ZL v novo obdobje, v proces preoblikovanja ZL v enotno stranko, zato so potrebne vsaj delne spremembe tudi v Trsu," je pojasnil Hanžek.

Za mesto novega predsednika stranke so se poleg Tomičeve potegovali še Gorazd Marinček, Nik Benedik, Peter Rižnar in Žiga Pavšič. Z veliko večino glasov je bila na tajnem glasovanju za novo predsednico stranke z dvoletnim mandatom izvoljena Tomičeva.

"V Trs sem vstopila zato, ker se v državnem zboru ukvarjam z ekologijo in kmetijstvom ter imam v tej stranki za to delo podporo. Moja kandidatura dokazuje to, da je Združena levica povezana in pretočna ter da se koalicija počasi združuje v eno, močno stranko," je po navedbah stranke dejala Tomičeva, sicer nova članica stranke.

Na konvenciji je bilo izvoljeno celotno novo vodstvo stranke, in sicer svet stranke in izvršilni odbor, katerega člani so poleg nove predsednice še podpredsedniki Alenka Pirjevec, Matjaž Hanžek in Gorazd Marinček ter člani Peter Rižnar, Romeo Varga, Rok Stepišnik, Žiga Pavšič in Iztok Majhenič. Na konvenciji so sprejeli tudi nekaj statutarnih sprememb.

Pred konvencijo stranke je potekala skupščina Društva gibanja Trs, na kateri so člani začrtali glavne smernice delovanja, izrekli veliko zavezanost in podporo delovanju stranke in izvolili novo vodstvo. Predsednica društva je postala Lara Jankovič, so še zapisali.

STA, M. M.

Komentarji (9)

30.3.2015 1   (1)   (0)   Oceniekosocialistični astrologi 
Violeta Tomič je študirala tudi biodinamične metode kmetovanja teozofa Rudolfa Steinerja in Marie Thun. Prerasla je ona dialektični materializem. Ekosocializem se poslužuje visokih "duhovnih" znanosti in magično-astroloških praks.
30.3.2015–5   (0)   (5)   OceniJože 
Čestitam Violeta,samo tako naprej pokaži ljudem kaj zmoreš,s svojo lepoto lahko veliko ustvariš za napredek naše Slovenije,čestitam.
30.3.2015 2   (5)   (3)   Ocenitapameten 
kdor do danes še ni pogruntal, da je komunizem navadna neumnost, temu, po moje, ni pomoči; torej tudi Violeti in tistemu mesečarju ne
30.3.2015 1   (3)   (2)   Ocenitaneumen 
Tapameten veš mogoče koliko si bil prej dolžan za časa komunizma? Koliko si sedaj dolžan za časa turbokapitalizma? Kdo te je šolal? Kdo bo dal denar za tvojo penzijo in kakšna bo če bo sploh? Ali veš kako se večajo socijalne razlike? itd itd...............
31.3.2015OceniKdor ni SDS, je rdečkar? 
Ma taneumen pust tapametnega! On že ve, mu je šef povedal, šefu pa najbrž psihiatriji. Da so ga malce pomiril ;-))!
31.3.2015OceniTito 
Samo vas gledam majku vam božju. Jesam vam uvek pričao da se pazite vanjskog neprijatelja.
1.4.2015Ocenivinko 
šolali smo se sami, plačali smo vse zvezke in svinčnike, učbenike, telovadno opremo, za ekskurzije smo plačevali, malico, kosilo itd....nevem kater idiot je pogruntal da je bilo šolanje v komunizmu zastojn? zafural so nas pa rudeči. ki to počnejo še danes. janpša, kučan, drnovšek in ostala banda- vse to je kumrovačko seme in vse to je zraslo ob marxu, maršalu in je častilo rdečo barvo. leta 91 so se samo preoblekli in se začeli igrati demokrate, vas, volilce pa še danes nategujejo s svojimi lažmi, resnica pa je ena in edina- narod izkoriščajo in mu kradejo na enak način, kot so to počeli njihovi rdeči predhodniki od leta 1945 naprej...rdeča kontinuiteta ki traja... tudi zaradi vas, ki se jim pustite nategovati.
1.4.2015OceniNakovalo  
in sedaj se še ''eko-kmet'' Marinček druži z nesnago , a bo EKO proizvode društva DROT tržil za malico in kosilo v vladnih palačah kjer je malica oz. skoraj kosilo SAMO 1,2-1,5 € . -- ali si morda celo obeta poslansko plačo .?!
5.4.2015Ocenimetličanka 
Grozni ste s temi komentarji. Kakor koli se pojavi nekdo, ki želi kaj spremeniti in izboljšati stanje v tej naši družbi, ki je zlasti v zadnjih 20 ih letih izgubila vso vero in upanje, že udarite s komunizmom in socializmom. Tako lepo nam nikoli več ne bo, našega blagostanja in optimizma je konec. Violeti pa iskreno čestitam za njen podvig, je ženska, vredna podpore in zaupanja, poštena in delavna. Le s takimi lahko kaj dosežemo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava