novice

Danes na pošto prvi sveženj izračunov dohodnine za lani

31.3.2015 | 08:45 | STA

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ljubljana - Finančna uprava RS (Furs) bo danes zavezancem po pošti na dom poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2014. Prejela jih bo približno polovica od dobrega milijona zavezancev, ostali lahko izračune pričakujejo v začetku junija.

Zavezanci, ki bodo v teh dneh v poštnih nabiralnikih našli informativni izračun dohodnine, se bodo lahko pritožili najpozneje do 30. aprila. Če na izračun ne bodo imeli pripomb, bodo morali morebitno premalo plačano dohodnino doplačati najpozneje do 1. junija, preveč plačano dohodnino pa bo finančna uprava zavezancem nakazala na bančne račune 30. maja.

Na Fursu običajno dohodnino najprej izračunajo za tiste, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka.

Informativne izračune že nekaj let pošiljajo z navadno pošto, za vročene pa veljajo 15. dan od datuma odpreme. Drugi paket izračunov bodo predvidoma poslali na pošto 31. maja.

Informativne izračune bodo izdali rezidentom Slovenije, ki so zavezanci za vložitev dohodninskih napovedi. Ne bodo pa jih prejeli tisti, za katere finančna uprava od izplačevalcev dohodkov ni prejela podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do 31. julija.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava