kultura

Pet let delovanja krškega mestnega muzeja

31.3.2015 | 11:00 | R. Ž.

Foto: arhiv Mestnega muzeja Krško

Foto: arhiv Mestnega muzeja Krško

Krško - Mestni muzej Krško je ob 5. obletnici odprtja dopoldne v nekdanji piceriji Račko na ogled postavil novo vitrino ulične razstave Stare izložbe - nove podobe: Sava sreča umetnike občine Krško.

Kot so zapisali v vabilu, je rdeča nit razstave popotovanje deklice Save po času in prostoru. Tako raziskuje preteklost Krškega in s svojimi dogodivščinami oživlja zapuščene mestne vitrine. V novi izložbi bo obiskala Rajka Čubra, kjer bo spoznavala svet umetnosti in umetnike, ki so se rodili ali delovali v občini Krško. Na pobudo občine so projekt idejno zasnovale sodelavke Mestnega muzeja Krško, ilustrirala pa Tina Brinovar.

Ob 19. uri pa se bo v prostorih muzeja začelo strokovno predavanje Tanje Roženbergar o vlogi muzejev v sodobni družbi. Govornica, etnologinja in sociologinja, predsednica slovenskega odbora ICOM in direktorica Muzeja novejše zgodovine Celje, bo predstavila muzeje kot živ organizem s svojimi lastnimi preobrazbami, ki se vedno znova prilagajajo družbi in času, v katerem delujejo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava