posavje

V Sevnici ogorčeni nad odločitvijo ministrice Majcnove

1.4.2015 | 10:20 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Sevnica - Kljub temu, da si Sevničani že nekaj let prizadevajo za to, da bi jim država z uredbo o uporabi plovil na motorni pogon na akumulacijskem jezeru hidroelektrarne Boštanj dovolila plovbo po Savi, se to očitno nekaj časa še ne bo zgodilo.

Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je sicer sprva obljubila, da bo uredba pripravljena do konca marca letos, kar je vlilo upanje, da ne bo minila še ena sezona brez možnosti dodatnih oblik rekreacije in turistične ponudbe. A so z ministrstva sporočili, da so se po podrobnejši proučitvi situacije odločili, da uredbe zaenkrat ne izdajo, ampak počakajo do dokončne izgradnje celotne verige hidroelektrarn na spodnji Savi. Zadevo namreč želijo obravnavati celostno, saj so za podobno uredbo zaprosili tudi že Krčani, pričakovati pa je, da bo podobno, po izgradnji elektrarn na svojem območju, storila tudi brežiška občina.

Na občini Sevnica, kjer so za letošnje poletje že načrtovali nekaj dogodkov na reki Savi (gre za splavarjenje, za katerega so se že povezali s sosednjimi Radečami) so nad odločitvijo ogorčeni in bodo na ministrico in predsednika vlade naslovili protestno pismo.

Dopolnjena objava 2. aprila:

Objavljena vest je bila prvoaprilska šala. Hvala za razumevanje.

‹ nazaj

Komentarji (3)

1.4.2015Oceniups 
Čisti dokaz, da žabarji Posavja ne poznajo in jim je za nas malo mar! Do Radeč so pismeni, potem pa nasvidenje! Radečani imajo lahko vse urejeno mi pa, no ja, saj sem že rekel! Ne da se jim delati-lenuhi-birokrati!
1.4.2015Ocenialen 
Pa kaj hočemo imamo najboljšo vlado do sedaj.Vojaški minister povzveduje o civilnih zadevah,novo imenovana ministrica ima ponarejeno diplomo, Klemenčiču pade njegovo odmevno poročilo na sodišču, družinski zakonik ko se poročita osba 1 in oseba 2,.......To imamamo kar smo izvolili .
1.4.2015Ocenikrajan 
Ministrica bo prišla v posavje takrat, ko se bo nadejala zastonj žretja. Ne bo nič, jebem take ljudi v službi raje...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava