Nič poskusno in delno, Glavni trg bodo zaprli za promet!

1.4.2015 | 13:30

Da bo občino upravljala odločno, je bilo pričakovati že pred njenim prihodom, ko ji je župan obljubil vso podporo. Vida Čadonič Špelič tako zapira Glavni trg. (Foto: B. B.)

Da bo občino upravljala odločno, je bilo pričakovati že pred njenim prihodom, ko ji je župan obljubil vso podporo. Vida Čadonič Špelič tako zapira Glavni trg. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Znana so prizadevanja novomeške občine, da bi mestno jedro zaprli za promet oz. uvedli nov prometni režim, čemur nasprotujejo predvsem trgovci na Glavnem trgu. Občina je za april napovedala začasno in delno zaporo, a je nova direktorica novomeške občinske uprave Vida Čadonič Špelič zadeve vzela v svoje roke. »Poskusne zapore ne bo. Glavni trg v celoti zapiramo za promet, obvoz bo urejen,« je sporočila in dodala, da konsenz tako ali tako ni mogoč.

Po njenih besedah so tudi v drugih mestih, denimo v Ljubljani, naredili podobno, saj gre za občutljive zadeve, ki se vlečejo že več mandatov in za katere ne gre pričakovati, da bodo Novomeščani enotni. To je ne nazadnje pokazala tudi delavnica o predvideni prenovi mestnega jedra, na kateri so številni – predvsem lastniki trgovin in lokalov- ponovili, da zapore in umika prometa ne podpirajo, saj bodo potem njihove dejavnosti propadle. Kot smo poročali, pa je za minulo soboto napovedano drugo delavnico o »novem« starem mestnem središču MO Novo mesto prestavila – a za nedoločen čas, saj novega termina niso sporočili.

Po naših podatkih odločitev Čadonič Špeličeve podpira tudi župan Gregor Macedoni, ki je pristavil, da se je treba »neprijetnih zadev lotiti v začetku mandata«.

Dopolnjena objava 2. aprila:

Objavljena vest je bila prvoaprilska šala. Hvala za razumevanje.

M. M.

Komentarji (10)

1.4.2015Ocenijagoda 
Ta je pa prvoaprilska.
1.4.2015 1   (3)   (2)   OceniFerluci 
Upam, da ni prvoaprilska!
1.4.2015 1   (2)   (1)   Ocenikrjavelj 
to bi naredili samo bedaki
1.4.2015Ocenikumarca 
Kisle kumarce....Zraven salame pašejo........
2.4.2015 1   (1)   (0)   Ocenikastelic 
ce ze kdo pise komentare glede zaprtja prometa cez novo mesto ,bi bilo lepo in kulturno ,ce bi bili komentarji resni in z pravimi preimki oseb ki pisejo komentarje ???!!!!???saj to niso komentarji to je nekaj napisanega iz butalskega sveta.zakaj bi bila taka katastrofa ce bi cesto zaprli?????moje iskusne in misljenje je tako ,da doma v sloveniji je tako , da vecina soferk-jov bi najrajse se zapeljali notri v trgovina ali pa v bufet,saj ko sem doma to stalno dozivljam ko se peljem cez mesto,recimo pri kaficu pod arkadami je za ovinkem stalno pol ovinka zaparkirano,ker gospod ne mora par korakov pes stopiti do lokala in solidno parkirati v parkirni hisi ali pa kje drugje na dovoljenem mestu.lahko bi se malo za vzgled vzeli mnoga evropska mesta ki imajo stara mestna jedra zaprta za promet ,in so ulice polne ljudi .recimo velikovec,bad tolz in se mnoga turisticna mesta po zapadni evropi,.novo mesto ima drugi problem ljudje ko so dobili po vojni za samostojnost hise nazaj,so zahtevali visoke najemnine za lokale,in se se vecina najemnikov izselila na druge lokacije,in to je rezultat ker so hoteli novi lastniki na hitro obogateti in zeleti dobiti vse nahitro povrnjeno kar jim je vzela rdeca vlada lep pozdrav iz berlina kastelic
2.4.2015 2   (2)   (0)   OceniMatej 
To bo lepa sedmina. Namenili so si preko 400.000 eur za praznovanje 650 letnice. Mnenje trgovcev in občanov pa Mecedonija očitno ne zanima. Bo namenil iz proračuna še nekaj 10.000 eur, za delavnico njegovih somišljenikov. Trgovci pa so itak že dobili račun v obliki višjih davkov.
2.4.2015 2   (3)   (1)   OceniLepa Vida 
Lepa Vida bo na bregu stala in umazane pleničke prala. Uroš bo v pleničke kakal in prst v drek namakal. Kekec bo ovčice pasel in denar v žepe basal! Rafko bo na Komunali ostal, da ga bo še naprej sral. Martin bo mastno kasiral in še naprej v leru gasiral. Mojca se je razjokala in bo revizorka postala. Gregor bo pa dirigiral in še naprej drek v celofan pakiral.
2.4.2015OceniVSEVED 
čeprav je pripsevek bil prvoaprilska šala, kar je danes tudi uradno objavljeno, ne bi bilo nič narobe, da bi bi bil glavni trg zaprt, se strinjam s komentartorjem "kastelic".Vse komentarje, ki niso resni in s pravimi priimki ali pa registriranimi( kar jaz sem in dokazujem s prijavo in bo pri mojem zapisu tudi znak, to je simbolična slika osebe",NE BI SMELI UREDNIŠTVO OBJAVLJATI OZ. BI TAKE KOMENTARJE MORALI BRISATI.
2.4.2015Ocenibrisat pa ne 
a brisat praviš, ja, potem pa ne ni izvedeli kaj "ljudstvo" misli in poda morda nova dejstva na članek, ki jih sicer ne bi. To pa ne bi blo v redu. Ostalo bi v glavnem samo sprenevedanje. To pa spet, v večini komentarjev, ne bi bla realna slika mišljenja ljudstva. Se pa strinjam s tabo, da bi blo higijensko takoj brisat take in drugačne "korlije", zaradi povzročanja smrada po komentarjih.
3.4.2015 1   (1)   (0)   OceniKASTELIC 
JAZ SKLEPAM PO DOPOLNJENI OBJAVI ;DA SEDAJ LAHKO RAZUMEM KAJ VSE SE NAPISE V KOMENTARJIH :SAJ JE CELA SLOVENSKA POLITIKA PRVO APRILSKA SALA; TO JE MOJ ZADJI KOMENTAR V D:LISTU;SALE CITAM NA DRUGEM PORTALU IN NE NA DO PRVEGA APRILA V CASOPISU ZA KATEREGA SEM MISLIL DA JE KOREKTEN V VSEH POGLEDIH LEP POZDRAV ZADJIKRAT IZ BERLINA KASTELIC

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava