gospodarstvo

Mirnopeški Cecomp po prvem letu z nekaj dobička

1.4.2015 | 18:00 | STA, M. M.

Foto: B.D.G., arhiv DL

Foto: B.D.G., arhiv DL

Mirna Peč - V mirnopeškem obratu italijanske družbe Cecomp so lani presegli poslovne načrte. Njihova prodaja je namesto načrtovanih štirih milijonov evrov dosegla približno pet milijonov evrov, hkrati pa so ustvarili približno 10.000 evrov čistega dobička. Obrat so odprli oktobra predlani, proizvodnjo s sedmimi zaposlenimi pa zagnali pred letom dni.

Predstavnica mirnopeškega Cecompa Tanja Jančič je povedala, da so lani tudi zaposlovali. V obratu je zdaj zaposlenih 15 ljudi, ob nekaj novih naložbah v širjenje dejavnosti pa naj bi jih letos predvidoma zaposlili še pet.

Po načrtih uprave družbe naj bi svojo prodajo letos podvojili in z njo dosegli približno deset milijonov evrov prihodkov. Njihov čisti dobiček pa naj bi zaradi stroškov amortizacije in novih proizvodnih naložb ostal približno enak lanskemu, je dodala.

V Cecompu so proizvodnjo v svojem proizvodnem obratu za tiskanje pločevine za avtomobilsko industrijo začeli z manjšimi količinami. Sicer pa je njihova enoizmenska proizvodnja povezana z Revozovim projektom izdelave novih vozil. Hkrati so lani dobili še nekaj avstrijskih naročil.

Proizvodnjo bodo letos nadaljevali v eni izmeni in še naprej sledili predvsem Revozovim potrebam. Prodor na nove trge si predvidoma obetajo šele prihodnje leto, je še povedala Jančičeva.

Kot je znano, je naložba v omenjeni proizvodni obrat, ki deluje v poslovno-industrijski coni v okolici Mirne Peči, znašala 10,5 milijona evrov, Cecomp pa je od slovenske države zadnjo dobil 850.000 evrov nepovratnih sredstev.

Cecomp Slovenija je slovenski denar vložil v gradnjo proizvodne hale in nakup strojev. Za Mirno Peč pa so se odločili zaradi lege njenega industrijskega območja tik ob dolenjski avtocesti in zaradi bližine različne avtomobilske industrije.

Mirnopeški obrat je namenjen predvsem potrebam lokalnega trga, sicer pa si v družbi prizadevajo tudi za krepitev izvoza na območje srednje in vzhodne Evrope.

Proizvodnja s 14 orodji in tremi težkimi stiskalnicami poteka v proizvodni hali, ki meri 6000 kvadratnih metrov, dnevno pa naj bi v povprečju izdelovali 600 do 800 kosov naročenih izdelkov.

Družba Cecomp se sicer ukvarja z izdelavo avtomobilskih prototipov in izdelavo posebnih električnih avtomobilov bluecar. Sedež ima v Torinu, v Italiji je lani zaposlovala 130 ljudi in na Kitajskem še približno 30.

‹ nazaj

Komentarji (3)

1.4.2015OcenilahkoBiSeBoljPotrudiliSpisanjemČlankov 
kaj pa tiskajo na pločevino za renolda? pol je to tiskarna, jst naivnež sem pa mislil da imajo tam stiskalnice za preoblikovanje.
2.4.2015 38 (39) (1)Ocenitit 
ja lahko jim dobro gre saj imajo zelo sposobnega vodilnega delavca,ki res ve kaj počne in to je gospod Miran Štine,ki je sposoben vrhunski inženir,kar tako naprej vse pohvale
2.4.2015 12 (12) (0)Ocenizdravko 
se popolnoma strinjam

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava