Posavca Čonda in Kovačič za ST Lendava do stopničk

5.4.2015 | 08:50

Posavca Čonda in Kovačič za ST Lendava do stopničk
Posavca Čonda in Kovačič za ST Lendava do stopničk
Posavca Čonda in Kovačič za ST Lendava do stopničk

Ljubljana - Deževno vreme in razmočen ljubljanski oval je dal prva letošnja odgovore o razmerju moči mednarodnega pokalnega prvenstva parov. Zmago je v skrajšani dirki, odvozili so le štirinajst od enaindvajsetih voženj, osvojil favoriziran par AMK ZP Pardubic v postavi Tomaš Suchanek, Hynek Štichauer, drugo mesto sta osvojila voznika ST Lendava Aleksander Čonda in Žiga Kovačič, tretja stopnička pa je po dodatni vožnji pripadla AK Marketa Praga v postavi Ondrej Smetana, Michal Škurla. Par AMD Krško v postavi Denis Štojs, Paco M. Castagna kljub drugačnim kalkulacijam in tihim željam vodilnih mož AMD Krško ni prinesel pričakovanega rezultata, saj sta osvojila skromno peto mesto.

V pogojih na meji regularnosti je dirka potekala le do štirinajste od enaindvajsetih voženj. Vodstvo dirke je ob priložnosti razglasitve regularnih rezultatov pametno dirko prekinilo. Sama dirka je v teh deževnih pogojih maloštevilnim gledalcem sicer ponudila nekaj padcev in adrenalinskih vložkov, a na srečo brez kakšnih resnejših posledic. Že takoj na začetku v prvi vožnji je prišlo do padca Čonde, ki je tesno sledil vodilnemu Suchaneku. Slednji je v zadnjem krogu imel težave s svojim agregatoma, a Čonda tega v žaru borbe ni zaznal. Čehu je na izhodu iz zadnjega ovinka zopet pokašljal motor in Čonda, ki je bil na zadnjem kolesu vodilnemu v tem trenutku ni imel več nobenega manevrskega prostora in je ob trku s svojim prvim kolesom v zadnje kolo Čeha in padel. Na srečo je klub bolečinam v dlani desne roke stisnil zobe in do konca dirke z Žigo Kovačičem nista oddala niti točke, kar je Posavcema v prekmurskih barvah prineslo pričakovane stopničke.

Domači ljubljanski par Škorja, Gregorič je tokrat na domači stezi ostal brez zmagovalnega odra. Predvsem je tokrat zmanjkalo Gregoričevih točk, ki jih je osvojil le šest, nastop mladega Škorje pa lahko ocenimo kot odličnega. Na svojem premiernem nastopu na domačem ovalu je zbral odličnih osem točk.

Od slovenskih parov se je tokrat najslabše odrezal par AMD Krško v postavi Štojs, Castagna, ki se nista najbolje znašla na tej deževni dirki in sta osvojila končno peto mesto.

Od posavskih voznikov velja omeniti, da je svoj ognjeni krst na dirki doživel najmlajši dirkač dirke, štirinajstletni Jaka Kovačič. Skupaj z Avstrijcem Gappmaierjem sta nastopila za SK Unia Donji Kraljevac iz Hrvaške in osvojila šesto mesto. Kljub le eni osvojeni točki je štirinajstletnik na svoji prvi dirki v karieri pokazal zavidljiv nivo znanja in drznosti.

Dirke parov bodo, kot kaže, tako ene od bolj zanimivih dirk letošnje sezone in kot smo pravilno napovedovali, bosta posavska dirkača Čonda in Kovačič najverjetneje v boju za stopničke še velikokrat razveseljevala prekmurske navijače in prekmurski klub ST Lendava.

V ponedeljek pa dirkače čaka prva dirka državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške na stadionu Matije Gubca v Krškem.

1 AMK ZP Pardubice (Češ) 20 točk (Suchanek 12, Štichauer 8), 2. ŠD ST Lendava 18 (Čonda 8, Kovačič 8), 3. AK Marketa Praga (Češ) 14+3 (Smetana 6, Škurla 8+3), 4. AMTK Ljubljana 14+2 (Škorja 8+2, Gregorič 6, Pečnik 0), 5. AMD Krško 12 (Štojs 6, Castagna 6), 6. SK Unia Donji Kraljevec (Hrv) 4 (Gappmaier 3, Kovačič 1), 7. SC Žarnovica (Slk) 0 (Buri, Čarada, Tomka vsi 0).

Tekst: Mitja Pungarčič/ Mediamark
Foto: Sašo Ključarič/Photospeed.si

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava