rokomet

Rokometaši Krke izgubili v Celju

11.4.2015 | 20:40 | STA

Celje Pivovarna Laško - Krka 36:24 (17:14)

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Celje - Vodilna ekipa rokometne 1. NLB leasing lige, Celje Pivovarna Laško, je v 23. krogu premagala Krko s 36:24 (17:14). Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred sredinem derbiju v Velenju gostili Krko, ki je bila pred tem krogom na sedmem mestu z 20 točkami. V prvem polčasu so se gostje iz Novega mesta dobro upirali domači ekipi, ki je potrebovala kar nekaj časa, da je prišla do večje prednosti. Celjani v obrambi niso bili na ravni nekaterih prejšnjih tekem, kar so gostje izkoriščali, pa tudi v napadu so domači rokometaši naredili preveč napak. Kljub temu so ob polčasu vodili s tremi goli prednosti.

Očitno je med polčasoma domači trener Branko Tamše, ki danes praznuje svoj 37. rojstni dan, dvignil glas nad svoje varovance, ki so predvsem popravili igro v obrambi. Novomeščani kar devet minut niso zatresli domače mreže (v prvem polčasu so jo v prvih 12 minutah osemkrat) in razlika je narasla na devet golov. Dve minuti pozneje je bilo prvič plus deset.

Trener gostov Mirko Skoko je pri zaostanku dvanajstih golov v kratkem razmiku vzel še svojo drugo minuto odmora, s katero je le uspel malce zajeziti naraščanje razlike, vendar ne za dolgo.

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 300, sodnika: Majer (Trebnje) in Škvarč (Ribnica).

* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 9, Ivić 1, Žuran 2, Janc 6, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1, Cvetko, Poteko 1, Miklavčič 3, Sliškovič 4 (1), Zarabec 2 (1), Kodrin 4, Žvižej 1.

* Krka: Jurečič, Štangelj, Božič, Lavrič, Didovič 4 , Okleščen 3, Bevec, Rojc, Irman 4 (1), Jakše 2, Smolnik 3 (2), Vidmar 2, Furdi 1, Cvikl 3, Adamčič, Klopčar 2.

* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Krka 4 (3).

* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6, Krka 4 minute.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava